Лавров подякував КНДР за «непохитну і принципову підтримку» війни проти України

Зробив він це в ході візиту до Пхеньяну, через кілька днів після того, як Сполучені Штати заявили, що Північна Корея передала боєприпаси Росії для посилення її бойових можливостей
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров подякував Північній Кореї за її підтримку у війні Росії проти України. Фото - ria.ru

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на AP, російське державне телебачення показало кадри, як натовп вітає Лаврова під проливним дощем у Пхеньяні в середу. Лавров сказав, що його візит був можливістю обговорити реалізацію визначених домовленостей між президентом Росії Володимиром Путіним і північнокорейським лідером Кім Чен Ином, коли вони зустрілися на російському космодромі «Східний» у вересні.

Пізніше Лавров був присутній на прийомі, на якому міністр закордонних справ Північної Кореї Чхо Сон Хуей сказав, що країни будують «непорушні товариські стосунки» згідно «стратегічних» рішеннь та під керівництвом Кім Чен Ин і Путіна, повідомило офіційне Центральне інформаційне агентство Північної Кореї.

Лавров у своїй промові сказав, що Росія глибоко цінує «непохитну і принципову підтримку» Північною Кореєю її війни проти України, а також рішення Пхеньяна визнати незалежність підтримуваних Росією сепаратистських регіонів на сході України, згідно з його коментарями, опублікованими МЗС Росії.

Ми цілком усвідомлюємо, що багато країн світу поділяють схожі точки зору та оцінки, але лише деякі обрані, такі як КНДР, прямо заявляють про свою солідарність з Росією і можуть висловлювати це відкрито

– сказав Лавров.

Лавров також похвалив Північну Корею за те, що вона «твердо захищає свій суверенітет і безпеку, залишаючись байдужою до будь-якого тиску з боку США і Заходу», і що Росія повністю підтримує політику уряду Кіма щодо захисту своєї безпеки та економічних інтересів.

Раніше цього тижня Лавров супроводжував Путіна під час візиту до Пекіна, який підкреслив підтримку Китаєм війни Москви в Україні.

Нагадаємо, також ми повідомляли про те, що Білий Дім підтвердив, що Північна Корея надала Росії зброю

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *