Росія могла передати Хезболлі ЗРК «Панцир» – WSJ

США отримали розвіддані про те, що ПВК Вагнера могла передати ліванському угрупованню Хезболла зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1" (за класифікацією НАТО Sa-22)
Катерина Ткач 728 Коментувати
Розвідка США дізналася, що ПВК Вагнера може передати «Хезболлі» зенітний комплекс «Панцир». Фото - Vitaly V. Kuzmin/commons.wikimedia.org

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Wall Street Journal.

За словами одного з американських чиновників, влада США не змогла підтвердити, що ПВК Вагнера передала Хезболлі зенітний комплекс. Вашингтон продовжує стежити за повідомленнями про це, можливе відправлення, за словами джерел, викликає серйозне занепокоєння.

WSJ вказує, що раніше США розмістили у Східному Середземномор’ї авіаносець, щоб спробувати завадити Хезболлі напасти на північ Ізраїлю.

Найманці ПВК Вагнера діють у Сирії, як і бойовики Хезболли, зазначає The Wall Street Journal. Влада Сирії під час заколоту Євгена Пригожина в червні 2023 року, як повідомляло агентство Reuters, провела операцію, щоб змусити найманців ПВК Вагнера, які перебувають у Сирії, підписати контракт з Міноборони РФ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Ізраїль попереджає Хезболлу та посилює удари по Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *