Знайомтесь – Grok: Ілон Маск представив бота зі штучним інтелектом, який повинен перевершити ChatGPT

Ілон Маск представив власного бота зі штучним інтелектом під назвою Grok, щоб кинути виклик ChatGPT, стверджуючи, що прототип уже перевершує ChatGPT 3.5 за результатами кількох тестів
Катерина Ткач 721 Коментувати
Ілон Маск представив «бунтівного» бота Grok AI, щоб кинути виклик ChatGPT. Фото - Geeky Gadgets

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, Grok це перший продукт компанії xAI Маска, який зараз тестується з обмеженою групою користувачів у США. На веб-сайті компанії йдеться, що Grok розробляється на основі даних X Маска, колишнього Twitter, і тому він краще поінформований про останні події, ніж альтернативні боти зі статичними наборами даних. Згідно з заявою, він також розроблений, щоб відповідати «з більшою дотепністю та бунтарською жилкою».

На початку цього року Маск був одним із підписантів петиції, яка закликала призупинити розвиток моделей ШІ, щоб дозволити розробку спільних протоколів безпеки.

Я підписав цей лист, знаючи, що він марний

– написав у неділю мільярдер, власник компанії X і головний виконавчий директор Tesla Inc.

Я просто хотів порекомендувати зробити паузу.

Президент США Джо Байден щойно підписав указ про нагляд за штучним інтелектом, спрямований на встановлення стандартів безпеки та захисту конфіденційності, а технічні лідери та науковці обговорювали ризики технології на британському саміті з безпеки штучного інтелекту минулого тижня.

Grok є продуктом двох місяців розробки, як сказано в повідомленні xAI, і буде доступний для всіх користувачів X Premium+ після того, як він вийде зі стадії тестування. Маск говорив про свої амбіції побудувати X поза межами його бази як соціальної платформи, що зробить його схожим на WeChat Tencent Holding Ltd. у Китаї. Grok стане важливою частиною цього розвитку — хоча xAI є окремою компанією, вона каже, що має намір тісно співпрацювати з X, Tesla та іншими компаніями.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що штучний інтелект несе «катастрофічні» ризики для людства: Китай, США і країни ЄС оприлюднили спільну декларацію

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *