Путін знову приїхав до Казахстану і знову не зміг вимовити по батькові президента Токаєва – ВІДЕО

Президент Росії Володимир Путін приїхав 9 листопада до Казахстану, де зустрівся із президентом країни Касим-Жомартом Токаєвим
Катерина Ткач 610 Коментувати
У Путіна знову виникли проблеми з по батькові президента Токаєва. Фото - akorda.kz

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на казахські ЗМІ, під час виступу на XIX форумі міжрегіонального співробітництва Путін знову не зміг правильно вимовити по батькові президента Казахстану.

Путін і Токаєв підключилися по відеозв’язку до пленарного засідання XIX Форуму міжрегіонального співробітництва Росії та Казахстану, що проходить у Костанаї.

На початку свого виступу Путін правильно вимовив ім’я та по батькові Токаєва – Касим-Жомарт Кемелевич. Потім президент Росії розповідав про взаємний товарообіг із Казахстаном у 2022 році і невиразно промовив по батькові Токаєва.

За прямої активної участі регіонів наш взаємний товарообіг із Казахстаном у 2022 році збільшився більш ніж на 10%. Ось, Касим-Жомарт Келемович сказав, що 27 мільярдів, за нашою статистикою – 28,2 мільярда доларів

– сказав Путін.

Вдруге Путін помилився дякуючи Токаєву за запрошення до Астани. Він назвав його «Кемель Жомартович», але одразу ж поправив себе і повторив уже правильно — Касим-Жомарт Кемелевич.

Путін не вперше невиразно вимовляє ім’я та по батькові Токаєва. 17 червня 2022 року на Петербурзькому економічному форумі Путін назвав Токаєва словосполученням, яке прозвучало приблизно як «Кемежам Ішемільєвич». У січні того ж року Путін під час онлайн-засідання ОДКБ висловив підтримку «Кемелу Жомартовичу».

Востаннє, коли Путін неправильно промовив ім’я Токаєва, – 13 жовтня на саміті ради глав СНД у Киргизстані. Тоді Путін вирішив подякувати Токаєву за ідею створення міжнародної організації з просування російської мови, проте не зміг вимовити його ім’я.

Також раніше ми писали про серцевий напад Путіна: як фейкова новина з анонімного Telegram-каналу стала сюжетом телевізійних новин по всьому світу

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *