Путін оголосить про те, що йде на вибори, 14 грудня: кого призначать на роль «конкурентів»

Російська Рада Федерації оголосить про старт виборчої кампанії 13 грудня, за день до «прямої лінії» з Путіним, де, як очікується, він оголосить про своє висування. Самі вибори мають відбутися 17 березня 2024 року
Катерина Ткач 615 Коментувати
Путін офіційно ще не оголосив про своє висування на вибори. Фото - detector.media

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на російське видання «Верстка», наступного дня після цього, за їх інформацією, має відбутися прес-конференція Володимира Путіна. Цього року її поєднують із «прямою лінією». Поки що Путін офіційно не оголосив про своє висування на вибори.

Після призначення виборів Радфедом, згідно із законом, розпочинається офіційна передвиборча кампанія. Після цього кандидати мають не більше 25 днів на процедури, пов’язані з висуванням. За інформацією «Верстки» та інших російських ЗМІ, суперниками Путіна на виборах можуть стати Леонід Слуцький від ЛДПР та Геннадій Зюганов від КПРФ (якщо йому не дозволить піти на вибори стан здоров’я, його замінить перший заступник голови ЦК партії Юрій Афонін). Ще одна пропутінська партія «Справедлива Росія» вже заявила, що висувати кандидата на вибори не буде і підтримає чинного президента.

Серед можливих «ліберальних» кандидатів джерела називають екс-депутата Держдуми Бориса Надєждіна (він може висунутись від «Громадянської ініціативи») та Григорія Явлинського» від «Яблука».

Раніше «Верстка» розповідала, як чиновники готуються проводити президентську кампанію Путіна. Перед регіональною та федеральною владою стоїть завдання досягти показника «80 на 80», тобто 80-відсоткової явки та 80% голосів за Путіна. Головним гаслом кампанії стане «Гордість. Надія. Впевненість», а серед довірених осіб Путіна будуть і герої «спецоперації».

Також раніше ми повідомляли про те, що Путін незабаром оголосить про рішення йти на вибори і залишиться при владі до 2030 року

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *