Війна в Ізраїлі: сотні людей залишаються заблокованими в найбільшій лікарні Гази, Джо Байден очікує «менш нав’язливих дій»

Ізраїльські сили підійшли до воріт найбільшої лікарні Гази, сотні пацієнтів, у тому числі десятки немовлят, залишаються заблокованими всередині
Катерина Ткач 572 Коментувати
Ізраїльські війська, що діють у секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Тисячі людей покинули лікарню Аль-Шіфа в місті Газа, але представники охорони здоров’я заявили, що решта пацієнтів помирають через нестачу енергії на тлі інтенсивних боїв між ізраїльськими військами та бойовиками ХАМАС.

Як повідомляє «Kreschatic», Джо Байден заявив, що найбільшу лікарню Гази «потрібно захистити», і закликав ізраїльські сили до «менш нав’язливих дій». Виступаючи з Овального кабінету, він сказав: «Я сподіваюся й очікую, що буде менше нав’язливих дій».

Директор Агентства ООН у справах палестинських біженців (БАПОР) Томас Уайт попередив, що всі операції групи з надання допомоги в Газі будуть припинені протягом наступних 48 годин, якщо не буде дозволено ввезення палива. Генеральний комісар БАПОР Філіп Лаццаріні сказав, що Паливний склад агентства в Газі вичерпався і більше не зможе поповнювати постачання лікарень, видаляти стічні води та забезпечувати питною водою.

ЦАХАЛ оприлюднив оновлену інформацію про свою військову операцію в секторі Газа, заявивши, що на сьогоднішній день його війська завдали 4300 ударів. Він стверджує, що вразив «приблизно 300 шахт тунелів» і «приблизно 3000 об’єктів інфраструктури терористів».

БАПОР також повідомило, що ізраїльський флот вдарив по одній із його будівель у Рафаху. Рафах знаходиться на півдні Сектора Гази, в районі, куди Ізраїль наполягає на переселенні палестинців. У заяві БАПОР йдеться, що жертв немає.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен визнав зростаючий міжнародний тиск щодо припинення вогню. Він також оцінив, що Ізраїль має «дипломатичне вікно» від двох до трьох тижнів до того, як тиск на країну серйозно почне посилюватися, повідомляють місцеві ЗМІ.

Haaretz повідомляє, що ізраїльський цивільний, в якого в неділю влучив протитанковий ракетний снаряд з Лівану на півночі Ізраїлю, помер від отриманих поранень. Військовий представник Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що в понеділок між Ізраїлем і антиізраїльськими силами в Лівані знову відбулася перестрілка.

Працівники ООН у понеділок вшанували хвилиною мовчання понад 100 своїх колег, які загинули в Газі з початку війни Ізраїлю та ХАМАС минулого місяця, що стало найбільш смертоносним конфліктом в історії для працівників ООН.

Архієпископ Кентерберійський закликав до припинення вогню у війні між Ізраїлем і ХАМАС, заявивши, що масштаби загибелі цивільного населення та гуманітарна катастрофа в Газі не можуть бути «морально виправданими».

Судно з Туреччини з матеріалами для польових госпіталів прибуло в понеділок у єгипетський порт Ель-Аріш, поблизу прикордонного переходу Рафах. Офіційний представник охорони здоров’я Туреччини повідомив AFP, що судно перевозило «матеріали, генератори, машини швидкої допомоги для створення восьми польових госпіталів».

Влада Франції в понеділок затримала вісьмох неповнолітніх за антисемітські вигуки в паризькому метро, які знімалися та широко поширювалися в соціальних мережах, повідомила прокуратура.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: удари США по Сирії, атака Хезболли з Лівану, припинення переговорів щодо звільнення заручників

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *