Іран «кинув» ХАМАС і заявив, що не вступатиме в війну з Ізраїлем – Reuters

Тегеран чітко дав зрозуміти керівництву ХАМАС, що в їхні плани не входить війна з Ізраїлем
Катерина Ткач 647 Коментувати
Аятола Хаменеї хоче змусити замовкнути тих то закликає Іран до війни з Ізраїлем. Фото - euronews.com

Про це повідомляє Reuters з посиланням на іранські, так і палестинські джерела, інформує «Kreschatic».

За даними агентства, така позиція Тегерана була озвучена на зустрічі верховного лідера Ірану аятоли Хаменеї та голови ХАМАС Ісмаїла Ханії, що відбулася на початку листопада.

Влада Ірану, розповіли співрозмовники Reuters, зокрема, вказали керівництву ХАМАС на те, що їх не попередили про напад, що готується на Ізраїль.

При цьому Хаменії, за даними джерел агентства, запевнив Ханію в тому, що Іран, як і раніше, надаватиме моральну підтримку ХАМАС, хоча й не вступатиме у пряме протистояння з Ізраїлем.

Аятолла, розповіли співрозмовники агентства, також зажадав від Ханії «змусити замовкнути» тих у ХАМАС, хто закликає Іран та ліванську «Хезболлу» розпочати повномасштабну війну з Ізраїлем.

У ХАМАСі, відзначає Reuters, відмовилися від коментарів перед публікацією цього матеріалу. Після виходу замітки, ХАМАС у своїх соцмережах назвав публікацію «безпідставною», не уточнюючи деталі.

Офіційні представники влади Ірану від коментарів також утрималися. Однак, нагадує агентство, раніше МЗС Ірану говорило, що не збирається допустити поширення збройного протистояння на весь регіон.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іран заявив про підтримку Палестини, але відкидає причетність до нападу на Ізраїль

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *