Війна в Ізраїлі: теракт в Єрусалимі, атака на будинок лідера ХАМАС, знищення складу зброї терористів в Газі

Ізраїльська поліція та медики повідомляють, що щонайменше четверо людей отримали поранення в результаті терористичної стрілянини на контрольно-пропускному пункті «тунельна дорога» Західного берега на південь від Єрусалиму
Катерина Ткач 573 Коментувати
Зброя та обладнання, що належить військово-морським силам ХАМАС, захоплена ЦАХАЛом у таборі Аль-Шаті в місті Газа. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Times of Israel, рятувальна служба Magen David Adom проінформувала, що медики надають допомогу пораненим, один з яких у важкому стані. Стан інших описаний як задовільний.

MDA спочатку повідомило про 5 поранених, але пізніше повідомило, що 4 отримали вогнепальні поранення. У поліції кажуть, що нападника застрелили.

Вночі ізраїльський винищувач завдав удару по дому лідера ХАМАС Ісмаїла Ханійе, який живе в Катарі, у секторі Газа. Армія оборони Ізраїлю стверджує, що будинок «використовувався як терористична інфраструктура і, серед іншого, як місце зустрічі високопосадовців організації».

ХАМАС раніше заявляв, що ЦАХАЛ завдав удару по двох будинках, що належать Ханійе та його родині, але це перший удар, підтверджений військовими.

Армія оборони Ізраїлю повідомляє, що війська розвідувального підрозділу бригади Нахаль знайшли та знищили зброю та обладнання, що належало військово-морським силам ХАМАС, у таборі Аль-Шаті в місті Газа.

У схованці зброї були водолазне спорядження, вогнепальна зброя та вибухові пристрої.

ЦАХАЛ каже, що десантники також виявили іншу зброю та вибухівку на півночі Сектора Газа протягом ночі після перестрілки з бойовиками ХАМАС.

У ньому йдеться, що сили знайшли бронежилети смертників, інші вибухові пристрої, РПГ, протитанкові ракети та документи розвідки.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: оперативний центр ХАМАС під дитячою лікарнею, переговори про звільнення заручників, заяви лідерів ЄС

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *