Apple, Disney, IBM та голлівудські студії оголосили бойкот соцмережі X: стала відома причина

Великі компанії відмовилися розміщувати рекламу в соцмережі X після того, як її власник Ілон Маск підтримав антисемітські висловлювання
Катерина Ткач 748 Коментувати
Всесвітньо відомі компанії відмовилися розміщувати рекламу в соцмережі X (колишньому Twitter) після слів Ілона Маска про євреїв. Фото - axios.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Axios, від розміщення реклами відмовилися технологічні компанії Apple та IBM. Також рекламні кампанії у соцмережі призупинили кінокомпанії Disney, Warner Bros., Discovery, Paramount, Sony Pictures та Lionsgate, пише The Hollywood Reporter.

Компанії призупинили розміщення реклами після того, як Ілон Маск написав 15 листопада у своєму акаунті «Ви сказали чисту правду» у відповідь на повідомлення користувача, який стверджував, що єврейські громади підтримують «діалектичну ненависть до білих».

Крім того, ліворадикальна некомерційна організація Media Matters for America випустила 16 листопада звіт, в якому заявила, що рекламу Apple, IBM, Amazon та Oracle у соцмережі X розміщують поряд із ультраправими постами. У відповідь на публікацію звіту Ілон Маск пообіцяв, що подасть до суду проти Media Matters і «всіх, хто брав участь у шахрайській атаці на компанію».

Білий дім розкритикував Ілона Маска через його слова про євреїв.

Неприпустимо повторювати огидну брехню, яка стоїть за фатальним актом антисемітизму в історії Америки, у будь-який час, тим більше через місяць після найбільш смертоносного дня для єврейського народу з часів Голокосту

– заявив прес-секретар Білого дому Ендрю Бейтс. Він додав, що Білий дім рішуче засуджує «просування огидної антисемітської та расистської ненависті, яка суперечить нашим базовим цінностям».

Гендиректор X Лінда Яккаріно заявила, що соцмережа виступає проти «дискримінації всіх і кожного», а також бореться із проявами антисемітизму.

Також раніше ми писали про те, що Ілон Маск представив бота зі штучним інтелектом, який повинен перевершити ChatGPT

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *