У Кремлі рекомендували регіональним чиновникам «гасити грошима» протести дружин мобілізованих

Адміністрація президента РФ рекомендувала регіональним чиновникам «гасити грошима» протести мобілізованих родичів
Катерина Ткач 498 Коментувати
Вибори Путіна повинні пройти «максимально скромно і тихо», а протести потрібно «гасити грошима». Фото - 24.tv

Невдоволення саме цієї соціальної групи у внутрішньополітичному блоці вважають однією з найголовніших проблем президентської виборної кампанії, що починається, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання «Верстка» та його джерела у федеральних і регіональних органах влади.

За їхніми словами, виплати рекомендовано робити «максимально повно, швидко і без тяганини», а до «хоровода навколо мобілізованих» підключати вже наявних громадських працівників.

Рекомендація Кремля регіонам «докласти всіх зусиль» до того, щоб родичі мобілізованих отримували всі виплати «максимально швидко», пов’язана, в тому числі, з випадками невдоволення, що почастішали, становищем «учасників СВО» з боку їхніх близьких, кажуть співрозмовники «Верстки».

У внутрішньополітичному блоці адміністрації президента впевнені, що «дружини найчастіше чекають з війни не чоловіків, а їхні картки із зарплатою». Тому регіонам запропоновано три способи реагування на таке невдоволення.

По-перше, якщо всі проблеми явно вирішити не виходить, то заплатити всім максимум грошей. Якщо це не допоможе, то обіцяти розібратися, написати листи до Міноборони. При цьому треба максимально розділяти незадоволених з приватних питань – комусь потрібен чоловік, комусь гроші, комусь просто щоб вислухали. Тому є і по-третє – до хороводу навколо мобілізованих треба максимально підключати фонди підтримки на кшталт того, що очолює Цивільова [родичка Путіна Ганна Цивільова керує фондом „Захисники Вітчизни“, створеним з подачі Путіна для допомоги учасникам війни та їх близьким]

– описав «Верстці» рекомендації з Москви один з регіональних чиновників.

Втім, вирішити фінансові проблеми «не завжди реально», запевняє його колега з Далекосхідного Федерального округу.

Президентські вибори у Росії мають відбутися 17 березня 2024 року. Наприкінці минулого тижня керівники внутрішньополітичного блоку Кремля збирали голів регіональних виборчкомів та відповідальних за внутрішню політику місцевих чиновників на семінар у Підмосков’ї, пише “Верстка”. Перед ними поставили завдання провести вибори «максимально скромно і тихо» для того, щоб у легітимності перемоги Володимира Путіна «не було жодних сумнівів».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що половина росіян хочуть, щоб Путін припинив війну в Україні – результати опитування

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *