Nissan інвестує 1,4 мільярда доларів у виробництво нових моделей електромобілів у Британії

Компанія Nissan заявила в п’ятницю, що інвестує 1,12 мільярда фунтів стерлінгів (1,4 мільярда доларів) у свій британський завод для виробництва електричних версій двох моделей, що стане поштовхом для автомобільної промисловості країни
Катерина Ткач 549 Коментувати
Nissan планує випускати в Британії електричні версії Qashqai та Juke. Фото - euronews.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, японський автовиробник заявив, що його плани щодо електричних версій Qashqai та Juke, що виробляються в Сандерленді, на північному сході Англії, вимагатимуть загальних інвестицій у розмірі до 2 мільярдів фунтів стерлінгів, включаючи третій завод акумуляторів у Британії та інфраструктурні проекти, які партнери допоможуть профінансувати.

Очікується, що проект отримає державну підтримку.

Nissan виготовляє свою електричну модель Leaf у Сандерленді протягом багатьох років і продовжить це робити, а батареї поставляються невеликим заводом на місці.

У 2021 році компанія оголосила про інвестиції в розмірі 1,4 мільярда доларів США для будівництва другого акумуляторного заводу потужністю 9 гігават-годин (ГВт-год) у Сандерленді разом із китайським партнером Envision AESC.

Угода може бути проголошена на Глобальному інвестиційному саміті прем’єр-міністра Ріші Сунака наступного тижня, коли він спробує відродити інтерес з боку закордонних компаній після Brexit у 2016 році та політичних потрясінь.

Зробити Велику Британію найкращим місцем для ведення бізнесу є основою нашого економічного плану

– сказав Сунак у п’ятничній заяві.

Nissan не прокоментувала вартість будь-яких субсидій або гарантій, наданих Великобританією.

Підтримка уряду завжди важлива

– сказав старший віце-президент Nissan з виробництва та ланцюга поставок Алан Джонсон в ефірі радіо BBC.

Дискусії з урядом тривають і ще не завершені.

Наступного тижня Сунак прийматиме президента та виконавчого директора Nissan Макото Учіду на саміті.

Інвестиції Nissan допоможуть підтримати 7000 працівників у Сандерленді та 30 000 людей у ланцюжку постачання, спираючись на присутність у Великобританії, яка бере свій початок з 1986 року.

Для японської компанії Британія є ключовим хабом. Її інвестиції в акумулятори у 2021 році були демонстрацією довіри, коли інші іноземні інвестори уникали Великобританії після того, як Brexit спричинив багаторічну невизначеність навколо її торгових відносин.

Угода з Nissan відбулася лише через кілька місяців після того, як індійська компанія Tata Motors заявила, що інвестує 4 мільярди фунтів стерлінгів у британський завод з виробництва акумуляторів для електромобілів (EV) для забезпечення своїх заводів Jaguar Land Rover.

Nissan планує пропонувати лише повністю електричні автомобілі в Європі до 2030 року, додавши, що оголосить назви нових моделей електромобілів і терміни запуску виробництва пізніше.

Інвестиції автовиробника в електромобілі відбуваються, незважаючи на відкладення на п’ятирічний термін заборони на продаж нових бензинових автомобілів, про що Сунак оголосив у вересні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Британії виставили на продаж Range Rover, на якому їздила королева Єлизавета II

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *