В Китаї сплеск нової «таємничої» пневмонії: ВООЗ підозрює владу в приховуванні масштабів епідемії

Медичні записи, передані в четвер на вимогу Всесвітньої організації охорони здоров’я, показали, що китайські лікарні вперше зафіксували зростання випадків респіраторних захворювань у дітей у травні, за п’ять місяців до того, як Китай повідомив про незвичайний сплеск
Катерина Ткач 640 Коментувати
Діти та їхні батьки чекають в амбулаторії в лікарні в Пекіні 23 листопада. Фото - AFP

В той же час, як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Telegraph, китайський центр контролю та профілактики захворювань повідомив ВООЗ, що не має доказів «незвичайних або нових» патогенів, які викликають хвилю зараження дитячою пневмонією в країні.

Лікарі в ряді міст, включаючи Пекін, нещодавно повідомили про наплив дітей, хворих на «недіагностовані» респіраторні захворювання відповідно до ProMed, системи громадського спостереження, яка відстежує глобальні спалахи захворювань.

Китайський центр контролю та профілактики захворювань у четвер спростував повідомлення про те, що лікарні були переповнені.

Лікарі та установи охорони здоров’я в Китаї вважають, що причиною сплеску є HRSV, грип і Mycoplasma pneumoniae, поширене бактеріальне захворювання, також відоме як «ходяча пневмонія».

За їхніми словами, ці збудники відновлюються в першу зиму Китаю після карантину в рамках тенденції, яка спостерігається в інших країнах, де суворі пандемічні обмеження призвели до ослаблення імунітету населення.

Але в міжнародному масштабі дехто висловив сумніви щодо прозорості Китаю на тлі занепокоєння, що причиною хвороб є невідомий патоген.

Після опублікування незвичайного «офіційного запиту» на отримання додаткової інформації ВООЗ повідомила в четвер, що провела телеконференцію з представниками Китайського центру контролю та профілактики захворювань і Пекінської дитячої лікарні.

Надані дані вказують на збільшення випадків пневмонії Mycoplasma pneumoniae з травня, а HRSV, аденовірусу та вірусу грипу – з жовтня.

Деякі з цих збільшень відбуваються раніше в сезоні, ніж це було історично, але це не несподівано, враховуючи скасування обмежень щодо COVID-19, як це подібно відбулося в інших країнах

– йдеться в заяві ВООЗ.

Органи охорони здоров’я Китаю не повідомили про жодних змін у проявах хвороби. Китайська влада повідомила, що не було виявлено жодних незвичайних або нових патогенів або незвичних клінічних проявів. Вони також заявили, що зростання респіраторних захворювань не призвело до того, що навантаження на пацієнтів перевищує можливості лікарні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що китайські виробники ліків знищують рідких тварин, та використовують їх як інгредієнти своєї продукції

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *