Кілька країн ЄС хочуть пом’якшити санкції проти Росії, які ввійдуть в новий пакет – Bloomberg

Група країн — членів Євросоюзу хоче пом'якшення обмежень, що готуються, які покликані боротися з тим, що Росія обходить вже накладені санкції через треті країни
Катерина Ткач 507 Коментувати
Кілька країн Євросоюзу запропонували пом'якшити санкції, що готуються проти Росії. Фото - ukr.net

Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела, інформує «Kreschatic».

За даними агентства, влада ЄС має намір заборонити імпортерам перепродувати Росії низку ключових товарів, включаючи напівпровідники, які можуть бути використані при створенні зброї. При цьому обмеження мають на увазі, що імпортери вноситимуть певну суму на депозитний рахунок, щоб гарантувати виконання санкцій.

У разі порушення обмежень щонайменше половину суми з рахунку переведуть до цільового фонду для України. Також ЄС пропонує зобов’язати експортерів інформувати національну владу про будь-які порушення з боку компаній із третіх країн.

Представники групи великих країн ЄС заявили, що сумніваються у законності та доцільності такої пропозиції, пише агентство. За словами джерел, країни пропонують звузити сферу дії обмежень, що пропонуються, і скоротити список товарів, які потраплять під санкції. Країни побоюються, що обмеження можуть поставити європейські компанії у невигідне становище. Що це за країни Bloomberg не уточнює.

Джерела агентства наголосили, що інші члени блоку, включаючи країни Балтії, підтримують пропозиції влади ЄС.

Євросоюз прагне обмежити можливості Москви отримувати товари, які можуть бути використані у військових цілях, через треті країни, наприклад, через Казахстан, Сербію та Туреччину. Експорт з цих країн, а також з Азербайджану, Вірменії та Узбекистану в другій половині 2022 року знизився, але в основному залишається вищим за довоєнний рівень. За даними Bloomberg, понад 80% пріоритетних товарів Росія купує з Китаю та Гонконгу. Також Москва налагодила постачання з Таїланду та Малайзії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Європарламент закликав розширити санкції проти Росії, але просить країни ЄС не забирати у росіян особисті речі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *