Українці не переможуть на полі бою – Орбан знову заявив про «провал антиросійської стратегії Заходу»

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре заявив, що Україна не зможе перемогти Росію на полі бою
Катерина Ткач 606 Коментувати
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову заявив, що Україна "не переможе на полі бою". Фото - rbc.ua

Відповідний фрагмент виступу Орбана опублікував у соцмережі X офіційний представник уряду Угорщини Золтан Ковач, інформує «Kreschatic».

Зокрема, Орбан заявив, що агресія Росії щодо України є неприйнятною, проте країни Заходу, на його думку, обрали невірний спосіб вирішення цього конфлікту.

Так, за словами Орбана, російсько-український конфлікт із самого початку треба було «локалізувати» та «ізолювати», а не «глобалізувати», як це сталося у результаті.

Також прем’єр-міністр Угорщини заявив, що стратегія Заходу в цій війні спочатку полягала в тому, що Україна битиметься і виграє на полі бою, а Росія програє, після чого в Москві зміниться керівництво, з яким можна буде вести переговори.

Така була стратегія. Ми фінансуємо, а українці борються та вмирають. Там, де ми зараз перебуваємо, очевидно, що українці не переможуть на полі бою. Вирішення немає на передовій. Росіяни не програють. У Москві не буде політичних змін. Такою є реальність

– резюмував Орбан.

Віктор Орбан вважається найближчим союзником Володимира Путіна у Європі. Вже в липні 2022 року він заявляв про «провал антиросійської стратегії Заходу» та закликав до переговорів між США та Росією для припинення війни в Україні.

Наприкінці жовтня прем’єр-міністр Угорщини заявив, що Україна не переможе по полі бою, закликавши Євросоюз змінити стратегію щодо війни, оскільки нинішня стратегія, за словами Орбана, «провалилася».

Угорщина часто блокує фінансову допомогу Євросоюзу Україні, а також виступає проти вступу України до ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ЄС виділить Угорщині 1 мільярд євро після того, як Орбан розкритикував ЄС і погрожував заблокувати допомогу Україні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *