Війна в Ізраїлі: перемир`я триває, обстріл миротворців ООН в Лівані, Єгипет хоче продовження гуманітарної паузи

Тринадцять ізраїльтян і четверо громадян Таїланду, звільнені з полону ХАМАС, прибули до Ізраїлю в неділю в рамках другого етапу важливої угоди щодо звільнення заручників
Катерина Ткач 550 Коментувати
Хіла Ротем, 13 років, яку звільнили 26 листопада, обіймає її дядько. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», ООН заявила, що 61 вантажівка з медичним приладдям, продовольством і водою доставила свої вантажі в північну частину сектора Газа, оскільки пауза в боях дозволяє доставляти допомогу на територію. Ще 200 вантажівок було відправлено до Гази з Ніцани в Ізраїлі, повідомило Управління ООН з координації гуманітарних питань у суботу, 187 з них пройшли кордон до раннього вечора за місцевим часом.

Миротворчі сили ООН у Лівані заявили, що ізраїльський вогонь вразив один із їхніх патрулів на півдні країни в суботу, незважаючи на те, що перемир’я між ХАМАС та Ізраїлем значною мірою заспокоїло лівано-ізраїльський кордон. Близько полудня патруль Unifil зазнав обстрілу ізраїльських військових поблизу Айтаруна, повідомили Тимчасові сили ООН у Лівані. «Миротворці не постраждали, але автомобіль отримав пошкодження».

Єгипет заявив у суботу, що отримав позитивні сигнали від усіх сторін щодо можливого продовження перемир’я в Газі на один-два дні, повідомляє Reuters. Діаа Рашван, голова Державної інформаційної служби Єгипту, заявив, що країна проводить широкі переговори з усіма сторонами, щоб досягти угоди щодо продовження чотириденного перемир’я, що «означає звільнення більшої кількості ув’язнених у Газі та палестинських в’язнів в ізраїльських в’язницях».

Тіло танзанійського студента, який зник безвісти в Ізраїлі після кривавої атаки ХАМАС минулого місяця, мали повернути додому в неділю, повідомила його родина. 22-річний Клеменс Фелікс Мтенга був одним із двох танзанійців, яких вважають зниклими безвісти після нападу 7 жовтня.

У Великобританії десятки тисяч людей вийшли на вулиці Лондона в суботу, щоб закликати до постійного припинення вогню в Газі під час останньої великої демонстрації в столиці. Поліція роздавала листівки, щоб забезпечити «абсолютну ясність» щодо того, що вважатиметься правопорушенням. Це відбулося після тижнів тиску на сили поліції через проведення демонстрацій, які стали регулярними.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: перші звільнені заручники прибули в країну, Байден вірить в продовження перемир`я

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *