КНДР лякає світ своїм військовим супутником: зробив знімки Пентагону, Білого дому та авіаносців США та Британії

Військовий супутник-розвідник «Манріген-1», про запуск якого оголосила влада КНДР, 27 листопада зробив фотографії Білого дому та будівлі міністерства оборони США
Катерина Ткач 469 Коментувати
КНДР стверджує, що її розвідувальний супутник зробив знімки Білого дому та Пентагону. Фото - ukr.net

Як повідомляє «Kreschatic», про це стверджує Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК). Незалежних підтверджень цієї інформації немає.

За даними агентства, супутник також зробив 25-27 листопада знімки Риму, американської авіабази Андерсен на острові Гуам у західній частині Тихого океану, а також військово-морської бази Норфолк, судноверфі у місті Ньюпорт-Ньюс та військового аеродрому у штаті Вірджинія. Жоден знімок не опубліковано.

На фотографіях військово-морської бази Норфолк і судноверфі в Ньюпорт-Ньюсі американського штату Вірджинія було виявлено чотири атомні авіаносці ВМС США і один авіаносець Великобританії

– йдеться в повідомленні ЦТАК російською мовою.

Головне управління з аерокосмічної техніки КНДР, за твердженням агентства, показало отримані супутникові знімки лідеру Північної Кореї Кім Чен Ыну.

Державні ЗМІ розповсюдили фотографію, де Кім Чен Ин разом із дочкою вивчає супутникові знімки. Дослідник Джеффрі Льюїс із Центру досліджень у галузі нерозповсюдження ядерної зброї припустив у розмові з Reuters, що це панхроматичні знімки, тобто чорно-білі фотографії, отримані під час зйомки у всьому видимому діапазоні спектру. Панхроматичні — один із видів знімків, які роблять супутники.

Представник Пентагону повідомив, що у Міноборони США не можуть підтвердити достовірність повідомлень про те, що розвідувальний супутник КНДР зробив знімки Білого дому та Пентагону.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Лавров подякував КНДР за «непохитну і принципову підтримку» війни проти України

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *