Він м’ясник Гази – Ердоган звинуватив Нетаньяху у геноциді та військових злочинах

Туреччина добиватиметься притягнення Ізраїлю до відповідальності у міжнародних судах за злочини, які адміністрація Біньяміна Нетаньяху скоїла в секторі Газа. Про це на засіданні парламенту заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган
Катерина Ткач 569 Коментувати
Ердоган назвав Нетаньяху "м'ясником Гази". Фото - dailysabah.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Daily Sabah, у своєму виступі турецький лідер охарактеризував ізраїльського прем’єра як “м’ясника Гази”, а дії ЦАХАЛ у секторі Газа назвав “геноцидом”.

Мої брати з Гази зазнали найпідступніших нападів в історії людства. Вони [ізраїльські військові] здійснили геноцид, спалювали та знищували людей на очах усього людства. Геноцид скоїли проти 2,3 млн осіб,

– сказав Ердоган.

Нетаньяху, який вчинив один з найбільших злочинів цього століття в Газі, вже вписав своє ім’я в історію як м’ясник Гази.

За словами турецького президента, заяви ізраїльської адміністрації зменшують надію на те, що гуманітарна пауза в секторі Газа перетвориться на міцне перемир’я. Дії прем’єра Ізраїлю розпалюють антисемітизм і ставлять під загрозу життя євреїв у всьому світі, додав Ердоган.

Також він анонсував продовження постачання гуманітарної допомоги палестинцям — 29 листопада з Туреччини до берегів сектора Газа має вирушити друге судно з 1500 тоннами вантажу на борту.

У середині листопада до прокуратури Стамбула було подано заяву про кримінальне переслідування Біньяміна Нетаньяху у Міжнародному кримінальному суді за звинуваченнями у розв’язанні війни та геноциду в секторі Газа. Прокуратура передала заяву до міністерства юстиції Туреччини.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ердоган заявив, що більше не сприймає Нетаньяху як співрозмовника для переговорів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *