Лавров звинуватив Захід у вбивстві ОБСЄ та гібридній війні проти Росії

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на засіданні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) у четвер заявив, що Захід вбиває будь-які шанси відродити угруповання, яке, за його словами, перебуває на межі розпаду
Катерина Ткач 487 Коментувати
Російський міністр Лавров звинувачує Захід у вбивстві ОБСЄ. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, виступаючи у Скоп’є, столиці Північної Македонії, на зустрічі, яку Україна та деякі її союзники бойкотували, Лавров сказав:

Особливих приводів для оптимізму зараз немає. ОБСЄ фактично перетворюють на придаток НАТО і Євросоюзу. Організація, погодьтеся, стоїть на краю прірви. Виникає просте запитання: чи є сенс докладати зусиль для її відродження?

Лавров також звинуватив Захід у веденні «гібридної війни» проти Росії та заявив, що Євросоюз став «агресивним політичним проектом».

ОБСЄ, що складається з 57 членів, є спадкоємицею організації часів холодної війни, до якої були залучені радянські та західні держави, але зараз вона значною мірою паралізована тим, що Росія постійно використовує право вето, яке має кожна країна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна та країни Балтії бойкотуватимуть засідання ОБСЄ через участь Лаврова

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *