Світові ціни на нафту зростають після різкого падіння через рішення ОПЕК+

Ціни на нафту скоротили втрати в п’ятницю після різкого падіння на початку торгів і більш ніж на 2% у четвер через думку про те, що добровільне скорочення видобутку нафти, узгоджене виробниками ОПЕК+, буде негативним для ринку
Вид з висоти пташиного польоту показує нафтові резервуари оператора нафтопроводу «Транснефть» на терміналі сирої нафти Козьміно поблизу портового міста Находка, Росія. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, лютневі ф’ючерси на нафту марки Brent зросли на 6 центів, або 0,1%, до 80,92 долара за барель. Ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зросли на 17 центів, або 0,2%, до 76,13 долара.

ОПЕК+, яка прокачує понад 40% світової нафти, зосереджується на скороченні видобутку, оскільки ціни впали приблизно з 98 доларів наприкінці вересня на тлі побоювань щодо слабкого економічного зростання в 2024 році та очікувань надлишку пропозиції.

Саудівська Аравія, Росія та інші члени ОПЕК+ погодилися добровільно скоротити видобуток на 900 000 барелів на добу на додаток до продовження вже існуючого скорочення видобутку на 1,3 млн барелів на добу. Делегати раніше обговорювали 2 мільйони барелів на добу щодо нових обмежень видобутку.

Саудівська Аравія, Росія, ОАЕ, Ірак, Кувейт, Казахстан і Алжир були серед виробників, які заявили, що скорочення, які загалом склали 2,2 мільйона барелів на добу, будуть поступово скасовані після першого кварталу наступного року, якщо дозволять ринкові умови.

Крім того, у четвер Бразилія заявила, що наступного року приєднається до ОПЕК+, хоча такий крок не зобов’яже найбільшу країну Південної Америки скорочувати видобуток.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Світовий банк прогнозує падіння цін на нафту в 2024 році, але визнає певні ризики

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *