Ціни на нафту продовжують падіння через сумніви щодо ефективності скорочення видобутку ОПЕК+

Ціни на нафту продовжили падіння в понеділок під тиском скепсису інвесторів щодо останнього рішення ОПЕК+ щодо скорочення поставок і невизначеності навколо глобального попиту на паливо, хоча ризик перебоїв у постачанні через конфлікт на Близькому Сході обмежив глибину падіння
Світові ціни на нафту продовжують знижуватись. Фото - China Daily

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, падіння в понеділок додалося до 2% падіння минулого тижня після скорочення поставок, оголошених у четвер Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) та союзниками, включаючи Росію, разом відомими як ОПЕК+.

Станом на 14:34 за Гринвічем ф’ючерси на нафту Brent впали на 72 центи, або 0,9%, до 78,16 доларів за барель. Ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate впали на 47 центів, або на 0,6%, до 73,60 долара.

Рішення про скорочення видобутку ОПЕК+ були добровільними за своєю природою, що викликало сумніви щодо того, чи будуть виробники виконувати їх повністю. Інвестори також не були впевнені в тому, як будуть вимірюватися скорочення.

Угода ОПЕК+ минулого тижня була, м’яко кажучи, непереконливою. І оскільки ринки, здавалося б, очікують більшого економічного спаду наступного року, цього оголошення просто недостатньо

– сказав Крейг Ерлам, аналітик брокерської компанії OANDA.

Опитування, проведені в п’ятницю, показали, що глобальна виробнича активність залишалася слабкою в листопаді через низький попит, а промислова діяльність у єврозоні скоротилася, тоді як були неоднозначні ознаки міцності економіки Китаю.

Геополітичні міркування знову були в центрі уваги, оскільки бойові дії в Газі відновилися, що трохи підтримало ціни. Три комерційні судна зазнали нападу в міжнародних водах у південній частині Червоного моря, повідомили в неділю військові США.

З іншого боку західні країни активізували зусилля щодо встановлення обмеження ціни на морські поставки російської нафти в 60 доларів за барель, яке було введено, щоб покарати Москву за її війну в Україні.

У п’ятницю Вашингтон ввів додаткові санкції проти трьох компаній і трьох нафтових танкерів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США тиснуть на Ліберію, Маршаллові острови та Панаму через нафтові санкції проти Росії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *