Європа замерзає: в багатьох країнах сніг, ожеледиця, дефіцит електроенергії і затримка авіарейсів

Європейські країни зіткнулися з аномально холодним початком тижня, оскільки середньодобова температура впала нижче -10C у деяких частинах Скандинавії, а сніг засипає літаки в інших регіонах
Засніжений пасажирський літак в аеропорту Мюнхена 3 грудня. Фото - bloomberg.com

Як повідомляє «Kreschatic», з посиланням на Bloomberg, за прогнозами синоптиків Maxar Technologies, на Норвегію, Швецію та Фінляндію очікують глибокі мінусові температури, які протримаються щонайменше ще тиждень. Тим часом на більшій частині територій Британії та Франції очікуються дощ, мокрий сніг і ожеледиця.

Метеорологічна служба Великої Британії запровадила жовте попередження про дощі на південному заході країни. Більшість країн Західної Європи очікує похолодань, снігу та раптових повеней, в той час, як повітряне та залізничне сполучення в Німеччині та Нідерландах були зупинені. Протягом тижня температура в Берліні буде близько нуля.

Прогнозується, що в понеділок в Осло температура досягне -13,5°C, що на 12 градусів нижче середнього значення для цієї пори року. Виробництво вітроенергетики, основного джерела електроенергії в регіоні, майже припинилося, склавши лише 4,9% від загального обсягу.

Швеція, яка зазвичай є чистим експортером електроенергії, у понеділок імпортувала електроенергію з Німеччини та Польщі, щоб гарантувати, що поставки задовольнять зростання попиту. Нафтова електростанція Uniper SE на півдні також перебуває в режимі очікування для виробництва електроенергії, якщо це буде необхідно. Компанія Vattenfall AB відновила виробництво на своєму ядерному реакторі Ringhals-4 раніше запланованого.

Сполучене Королівство експортувало електроенергію до Норвегії, що до цього було відносно рідкісним явищем.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві значне погіршення погодних умов: снігопад, хуртовини, ожеледиця

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *