В Росії визначився лідер за кількістю доносів на співгромадян: написала 170 скарг

Глава «Ліги безпечного інтернету» Катерина Мізуліна за весь час своєї діяльності написала скарги як мінімум на 166 осіб та чотири музичні гурти
Катерина МІзуліна написала доноси як мінімум на 166 людей, більшість з них - музиканти і блогери. Фото - openmedia.io

Як повідомляє «Kreschatic», такі дані оприлюднило російське видання «Верстка». На когось вона доносила безпосередньо до силових структур, на когось просила звернути увагу у своїх публікаціях у соцмережах.

Результатом доносів Мізуліної стало те, що щонайменше 49 осіб виконали її вимоги. В основному це стосувалося стримерів, які перестали рекламувати онлайн-казино, проте деяким музикантам довелося відцензурувати свої твори. Наприклад, Кішлак видалив контент із пропагандою наркотиків, а група Полматері – цілий альбом.

Ще семеро людей вибачилися та пообіцяли відцензурувати свою творчість, зокрема це співачки Олена Швець, Instasamka, Hofmannita, а також репер Scally Milano. Останні троє навіть приїхали до Мізуліної на робочу зустріч і сфотографувалися з нею.

Щонайменше п’ять виконавців після доносів зіткнулися зі скасуванням концертів. Це гурти «Бі-2» та «Сансара», репери Big Baby Tape та Loqiemean, а також блогер Ганна Єніна.

Після скарг Мізуліної проти як мінімум 14 осіб порушили адміністративні справи. Однією з перших жертв став репер Моргенштерн, якому довелося заплатити 100 тисяч рублів за статтею про пропаганду наркотиків. Журналіста Юрія Дудя після скарг Мізуліної оштрафували на 220 тисяч рублів за «пропаганду» наркотиків та ЛГБТ.

Ще чотири особи потрапили під кримінальне переслідування. Це бізнесмен з Казані Руслан Баязітов (за статтею про екстремізм через слова про ненависть до «русні»), блогер Хілмі Форкс (про поширення пoрнoграфічних матеріалів), треш-стример Міша Катарсіс (за статтею «катування») та співак Sharlot («реабілітація нацизму» та «образа почуттів віруючих»).

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про те, що в Росії пропагандистам заборонили розповідати про злочини, вчинені тими, хто повернувся з війни

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *