Війна в Ізраїлі: нове перемир`я під питанням, Байден поговорив з Нетаньяху, безпілотники США шукають заручників у Газі

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що існує «розрив» між «намірами Ізраїлю захистити цивільних осіб» у Газі та тим, що відбувається на місці
Солдат ЦАХАЛ в секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», Блінкен, виступаючи на прес-конференції у Вашингтоні після зустрічі з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном, сказав: «Залишається вкрай важливим, щоб Ізраїль приділяв увагу захисту цивільного населення».

Агентство Reuters повідомляє, що Ізраїль погодився на прохання США відкрити прикордонний пункт Керем-Шалом лише для перевірки та перевірки гуманітарної допомоги, що доставляється в Газу через пункт пропуску Рафах, заявив у четвер високопоставлений американський чиновник. Але часових рамок відкриття переходу не вказано.

За словами дипломатів, Об’єднані Арабські Емірати звернулися до Ради безпеки ООН з проханням проголосувати завтра проект резолюції, яка вимагає негайного гуманітарного припинення вогню в Газі. Новий поштовх до припинення вогню, про який повідомляє Reuters, був зроблений після того, як генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш зробив рідкісний крок, посилаючись на статтю 99 статуту ООН у середу, щоб повідомити Раду безпеки про те, що криза в Газі становить загрозу для миру у всьому світі.

Джо Байден провів у четвер телефонну розмову із Біньяміном Нетаньяху, під час якої президент США «наголосив, що терміново потрібна набагато більша додаткова допомога» по всій Газі, повідомили в Білому домі. Під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Байден «наголосив на критичній необхідності захистити цивільне населення та відокремити цивільне населення від ХАМАСу, в тому числі за допомогою коридорів, які дозволяють людям безпечно пересуватися з визначених районів бойових дій».

Білий дім заявив, що Ізраїль і ХАМАС не близькі до нової угоди щодо нової гуманітарної паузи. Дискусії про можливу нову угоду відбуваються «буквально щодня», заявив журналістам у четвер речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. У Пентагоні заявили, що американські військові відновили польоти розвідувальних безпілотників над сектором Газа, щоб допомогти в пошуку заручників, захоплених ХАМАС.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ООН стурбована, «символічна перемога» ЦАХАЛ, обговорення графіку військових операцій

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *