Війна в Ізраїлі: нові рейди ЦАХАЛ, екстрена поставка снарядів з США, чергова атака на територію ЛІвана

ХАМАС, який керує Газою, заявив у неділю, що Ізраїль розпочав серію «дуже жорстоких рейдів», націлених на головне південне місто Гази Хан-Юніс і дорогу звідти до Рафаху, поблизу кордону з Єгиптом
Ізраїльські солдати запалюють ханукальні свічки в Секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», у суботу Ізраїль наказав мешканцям залишити центр Хан-Юніса, включно з частинами центру міста, які раніше не підпадали під такі накази, оскільки він завдав ударів по всій території.

Адміністрація Байдена скористалася надзвичайним повноваженням, щоб продати близько 14 000 танкових снарядів Ізраїлю без розгляду Конгресом. Державний департамент у п’ятницю скористався Законом про контроль над експортом озброєнь, оголосивши надзвичайну ситуацію для снарядів вартістю 106,5 мільйонів доларів для негайної доставки до Ізраїлю, йдеться в заяві Пентагону.

Ізраїльські військові кажуть, що під час війни загинули п’ятеро їхніх солдатів. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) назвала п’ятьох у дописі на X і повідомила, що четверо з них загинули в бою на півдні Гази, а один помер від поранень після бою 7 жовтня.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху привітав США за накладення вето на резолюцію Ради безпеки ООН, яка закликала до гуманітарного припинення вогню в Газі, де було вбито понад 17 700 палестинців. Нетаньяху сказав у суботу: «Я дуже ціную правильну позицію, яку США зайняли в Раді безпеки ООН. Інші країни мають це зрозуміти». Держсекретар США Ентоні Блінкен продовжив розмову з колегами з Саудівської Аравії, Туреччини та інших країн на тлі відкритої критики протистояння США безстроковому перемир’ю.

Ізраїльські винищувачі «завершили атаку на ліванську територію, під час якої були атаковані об’єкти терористичної організації «Хезболла», повідомив у суботу речник Армії оборони Ізраїлю. Даніель Хагарі додав: «Серед цілей, які зазнали атаки, низка військових позицій, з яких були здійснені пуски на територію країни, військові об’єкти, де діяли терористи організації, та інші об’єкти терористичної інфраструктури».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: США заблокували резолюцію ООН щодо припинення вогню, Єврокомісія виділяє кошти палестинському народу

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *