Дональд Туск пообіцяв зробити все, щоб світ й надалі непохитно підтримував Україну і допомагав їй у війні проти Росії

Новий польський прем’єр-міністр Дональд Туск заявив у вівторок, що його уряд мобілізуватиме всі зусилля, щоб утримувати світ, що відданий допомозі Україні
Новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск вступить на свою посаду 13 грудня. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Washington Post, Туск сказав, що йому боляче чути, що президент України Володимир Зеленський змушений продовжувати переконувати світових лідерів у необхідності продовжувати підтримувати боротьбу Києва проти російської агресії.

Він сказав, що пріоритетом для його коаліційного уряду буде переконати лідерів, що вони повинні продовжувати допомагати Україні захищатися, і це також в інтересах вільного світу.

Він сказав, що «голосно і рішуче вимагатиме повної мобілізації вільного світу, західного світу, щоб допомогти Україні у цій війні».

Цьому способу мислення немає альтернативи. Я більше не можу слухати деяких європейських політиків з інших західних країн, які говорять про втому від ситуації в Україні. Вони втомлені. Вони говорять в обличчя президенту Зеленському, що в них уже немає сил, що вони виснажені

– сказав Туск.

Завдання Польщі, завдання нового уряду, але також і завдання всіх нас — голосно і рішуче вимагати від усієї західної спільноти повної рішучості допомогти Україні у цій війні. Я буду робити це з першого дня

– сказав Туск.

Туск виступав із політичною промовою в парламенті у вівторок, через день після того, як законодавці обрали його новим прем’єр-міністром.

Туск, центристський лідер, який раніше був прем’єр-міністром у 2007-2014 роках, повертається як голова широкого альянсу, який охоплює ідеологічний спектр від лівих через його власну центристську партію «Громадянська платформа» до більш консервативних партій.

Він був обраний парламентом у понеділок і стикається з багатьма викликами, від відновлення демократичних стандартів у власній країні, роботи над вивільненням фінансування Європейського Союзу, замороженого через відступ від демократії його попередниками, і зіткнення з наслідками війни на східному кордоні Польщі в Україні.

Одним із його найлегших завдань буде відновлення зв’язків з ЄС, які були сильно напруженими протягом останніх восьми років правління національного консервативного уряду.

Очікується, що Туск, який обіймав посаду президента Європейської ради в 2014-2019 роках і має сильні зв’язки в Брюсселі, покращить становище Варшави в столиці блоку.

Туск прийшов до влади майже через два місяці після виборів, на яких перемогла коаліція партій, які балотувалися з різними гаслами, але пообіцяли працювати разом під керівництвом Туска для відновлення демократичних стандартів і покращення зв’язків із союзниками.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що президент Польщі побоюється, що війна в Ізраїлі відволіче увагу світу від України

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *