Найбільший реєстратор доменних імен припиняє обслуговування росіян та видалить всі їх дані

Найбільший реєстратор доменних імен – американська компанія GoDaddy – вирішила припинити обслуговувати росіян
Найбільший реєстратор доменних імен GoDaddy припинить обслуговування росіян. Фото - rockstarmarketing.co.uk

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання Meduza.

За нашими даними, ви або контакт, зазначений у вашому обліковому записі, розташований у РФ. Якщо ці дані вірні, то ваш обліковий запис та/або пов’язані з ним продукти будуть видалені починаючи з 31 грудня 2023 року

– йдеться у розісланому реєстратором повідомленні, яке, зокрема, отримав один із співробітників «Медузи».

GoDaddy пропонує клієнтам передати їхні домени іншим реєстраторам, а також закликає створити резервні копії своїх даних.

Ви не зможете отримати доступ до свого облікового запису (облікових записів) та/або порушеного продукту (продуктів) після припинення їхньої дії.

Після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, нагадує Forbes, GoDaddy припинив перепродаж та оформлення реєстрацій доменів .ru. Компанія також вимагала від клієнтів з Росії та Білорусі проводити платежі лише через кредитні організації, яких не торкнулися санкції.

Крім реєстрації доменних імен GoDaddy надає послуги хостингу, створення та публікації сайтів, підключення корпоративної пошти та інші можливості.

GoDaddy і Hetzner входять до списку хостинг-провайдерів, яких Роскомнагляд вважає такими, що не виконують вимоги закону «про приземлення» в Росії. Цей закон зобов’язує іноземні сайти та сервіси, чия щоденна аудиторія з РФ перевищує 500 тисяч осіб, відкрити в Росії філію чи представництво, а також відповідати на запити РКН та розмістити на своєму сайті форму для зворотного зв’язку. Роскомнагляд, зокрема, вимагає, щоб пошукові системи не показували посилання на таких провайдерів-порушників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російські хакери атакували компанію, яка причетна до поставок F-16 в Україну, і погрожують витоком даних

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version