В Росії за один день націоналізували підприємства, що пов`язані з колишнім українським міністром

Волзький міський суд Волгоградської області передав Росмайну кілька підприємств, пов'язаних із колишнім міністром транспорту України Костянтином Єфименком
Волгоградський суд за один день націоналізував підприємства, пов'язані із колишнім українським міністром. Його разом із сестрою оголосили «екстремістським угрупуванням». Фото - sup.org.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на «Комерсант», з позовом до суду звернулася Генпрокуратура Росії. Його розглянули за один день – 12 грудня. Засідання проходило у закритому режимі.

У позові йшлося про те, що всі свої активи в Росії Єфименко передав рідній сестрі. Йдеться про «Уральський завод авто-текстильних виробів» в Асбесті, «Завод фрикційних і термостійких матеріалів», «Волзький завод текстильних матеріалів» та інші підприємства, розташовані у Волгоградській, Свердловській, Ярославській областях та Татарстані.

За даними відомства, всі вони утворюють єдиний промисловий холдинг, основними замовниками та споживачами продукції якого були російські оборонні заводи. Цю продукцію вони використовували для виробництва літаків та гелікоптерів, військових автомобілів, бойових машин десанту та піхоти.

Генпрокуратура стверджує, що підприємствами через кіпрський офшор “Темак Лімітед” володіє сестра Єфименко. У позові йдеться, що сестру колишнього чиновника звуть Марія Єфименко, але у серпні 2022 року вона змінила ім’я на Єлизавету Андрєєву, отримуючи російське громадянство. Після цього вона відлетіла до ОАЕ, звідки до РФ не поверталася.

Генпрокуратура назвала Єфименка та Андрєєву членами «екстремістської групи», оскільки Білоцерківський благодійний фонд колишнього чиновника «виступає одним із спонсорів ЗСУ». Крім того, за версією відомства, Єфименко купує та постачає українським військовим дрони та медикаменти через свою компанію «Біофарма Плазма».

Суд повністю задовольнив позов Генпрокуратури.

Костянтин Єфименко обіймав посаду міністра транспорту України у 2010 році, коли президентом країни був Віктор Янукович. З 2010 до 2014 року він був заступником міністра інфраструктури України.

Також на початку листопада суд у Курську конфіскував кондитерське виробництво АТ «Конті-Рус», акції якого належали групі українського бізнесмена Ріната Ахметова. Суд задовольнив позов Генпрокуратури РФ, яка вимагала визнати власників підприємства «екстремістським об’єднанням» та передати акції «Конті-Рус» у дохід держави. Комерсант писав, що це був перший випадок конфіскації підприємства, що належить громадянам України.

Також раніше ми писали про те, що Кремль погрожує Заходу «недзеркальною» відповіддю на рішення про конфіскацію російських активів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *