Війна в Ізраїлі: ХАМАС готовий до переговорів, ЦАХАЛ продовжить війну «з міжнародною підтримкою або без неї»

Керівник ХАМАС Ісмаїл Ханія заявив, що будь-який план щодо післявоєнної Гази, який не стосується палестинського бойового угруповання, є «обманом»
Ізраїльські війська обстрілюють Газу з прикордонної зони на півдні Ізраїлю. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», коментарі найвищого політичного лідера угруповання бойовиків прозвучали через день після того, як прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що він не дозволить «в’їзду в Газу тим, хто підтримує тероризм і фінансує тероризм».

Пізніше Нетаньяху заявив, що військові продовжуватимуть битися, сказавши солдатам у Газі по радіо: «Я говорю це перед обличчям великого болю, але також перед обличчям міжнародного тиску – ніщо нас не зупинить».

Проте Ханія заявив, що він відкритий для переговорів про припинення ізраїльського нападу та «наведення порядку в палестинському домі як на Західному березі, так і в секторі Газа».

Білий дім виправдовувався після коментарів президента Джо Байдена прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху про те, що Ізраїль втрачає міжнародну підтримку через свої «невибіркові бомбардування» і що Нетаньяху повинен змінити свій уряд, де домінують жорсткі праві. Представник служби безпеки США Джон Кірбі спробував применшити ці зауваження, коли його запитали, чи є коментарі Байдена офіційною позицією уряду США.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант визнав розбіжності з США, але сказав, що він упевнений, що обидві сторони знайдуть спосіб продовжити військову операцію Ізраїлю. Раніше міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив, що його країна продовжить війну в Газі «з міжнародною підтримкою або без неї».

Адміністрація Байдена відкладає продаж понад 20 000 гвинтівок американського виробництва Ізраїлю через занепокоєння щодо нападів ізраїльських поселенців на палестинців на окупованому Західному березі, повідомили два джерела, обізнані з цією справою. Державний департамент надіслав неофіційне повідомлення про продаж до Конгресу кілька тижнів тому, але продаж не відбувся, незважаючи на схвалення комітетів Сенату та Палати представників.

Ізраїль оголосив про свої найбільші бойові втрати за шість тижнів після нападу на руїни Гази, заявивши в середу, що 10 його солдатів були вбиті протягом останніх 24 годин. Двоє старших ізраїльських командирів і семеро інших солдатів були вбиті ХАМАСом у складній засідці в передмісті міста Газа Шеджайя, в одному з найбільш смертоносних випадків для ізраїльських солдатів протягом двомісячної війни.

Веб-сайт ізраїльської армії був ненадовго зламаний у середу пропалестинською групою, яка попередила про нові атаки на ізраїльські війська, включаючи подальші кібератаки.

Члени сімей ізраїльських заручників, утримуваних у Газі, кажуть, що вони «шоковані» повідомленням про те, що військовий кабінет Ізраїлю вирішив не відправляти главу Моссаду до Катару для переговорів щодо нової угоди щодо заручників, і вимагають «негайних пояснень» від прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, пише Times of Israel.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ухвалення резолюції ООН, затоплення тунелів ХАМАС, небезпека для цивільних судів в Червоному морі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *