Війна поруч: московські аеропорти терміново замовляють пристрої для боротьби з безпілотниками

Аеропорт Внуково замовив пристрої для виявлення та придушення безпілотних літальних апаратів
Аеропорт Внуково замовив пристрої для придушення безпілотників. Фото - ukr.net

Про це повідомив «Інтерфакс» із посиланням на дані держзакупівель, інформує повідомляє «Kreschatic».

Як пише агентство, аеропорт замовив техніку китайського виробництва. Ціна договору становить майже 2,4 мільйони китайських юанів (близько 330 тисяч доларів). Обладнання поставить ТОВ «Інженерно-авіаційний сервісний центр».

Раніше у листопаді стало відомо, що в аеропорту Шереметьєво встановили радіолокаційно-оптичний комплекс «ЕНОТ-СД», призначений для виявлення та протидії безпілотникам.

Російські міста, в тому числі Москва, регулярно атакуються безпілотниками, під час яких аеропорти змушені призупиняти свою роботу.

На початку листопада російські ЗМІ повідомляли, що за час повномасштабної війни російські державні структури витратили 666,7 мільйона рублів (близько 7,4 мільйона доларів) на захист Москви та Підмосков’я від атак безпілотників. Зокрема, аеропорт Шереметьєво витратив на встановлення системи придушення дронів 49 мільйонів рублів (540 тисяч доларів). Усього з початку війни російська влада витратила понад 1,2 мільярда рублів (близько 15 мільйонів доларів) на захист від БПЛА. При цьому на захист шести регіонів, що межують з Україною, витратили лише 59,6 мільйона рублів (650 тисяч доларів).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна буде виробляти десятки тисяч безпілотників щомісяця

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *