Україна буде виробляти десятки тисяч безпілотників щомісяця – міністр Камишін

Україна має на меті виробляти десятки тисяч безпілотників щомісяця до кінця року, оскільки ми нарощуємо потужності оборонної промисловості, незважаючи на виклики з боку Росії
Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Фото: РБК-Україна

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, про це заявив міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Безпілотники зіграли центральну роль у 20-місячній російсько-українській війні, їх у величезних кількостях використовували обидві сторони для спостереження та атак. Київ зосередився на збільшенні виробництва, але зробив значну ставку на двигуни для безпілотників іноземного виробництва.

Виступаючи на промисловому форумі НАТО в Стокгольмі, міністр, який курирує оборонну промисловість України, Олександр Камишін не став оприлюднювати поточні цифри виробництва безпілотників, але називав цифри в тисячах на місяць.

До кінця цього року це буде десятки тисяч на місяць. І це те, виробництво чого ми збільшуємо навіть швидше, ніж виробництво звичайних боєприпасів та іншої зброї

– сказав він.

Зіштовхнувшись із виснаженням західних складів зброї, оскільки війна затягується, Україна хоче збільшити місцеве виробництво різного військового обладнання та боєприпасів, щоб забезпечити стабільні та швидкі поставки. Додатковим викликом для цього є регулярні російські безпілотні та ракетні удари по всій країні.

Якщо говорити про снаряди, наприклад, то зараз ми виробляємо в рази більше, ніж за весь минулий рік

– сказав Камишін.

Ми знайшли модель того, як це може працювати навіть під обстрілами.

– додав він, не надаючи додаткових подробиць.

Українські чиновники сподіваються, що співпраця із західними виробниками зброї також допоможе відродити вітчизняну збройову промисловість і створити додатковий поштовх для економіки.

Камишін сказав, що нещодавно він побачив «нову хвилю інтересу» до України з боку західних компаній оборонної промисловості. Так, Україна у вівторок оголосила про реєстрацію спільного підприємства з німецьким виробником зброї Rheinmetall.

Це позитивна хвиля, це більше інтересу, і я впевнений, що цей інтерес приведе нас до створення нових спільних підприємств, нових локальних виробництв

– сказав міністр.

Також раніше ми писали про те, що у Москві школярів почнуть навчати управлінню безпілотниками

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *