Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ випадково вбив трьох ізраїльських заручників, європейські авіакомпанії відновлять рейси до Тель-Авіва

Ізраїль заявив, що його війська вбили трьох ізраїльських заручників у Газі, прийнявши їх за загрозу, а збройні сили висловили «глибоке каяття» через «трагічний інцидент
Протестувальники в Тель-Авіві. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», після цього сотні людей пройшли маршем у Тель-Авіві та зібралися біля міністерства оборони Ізраїлю на знак протесту, демонструючи плакати з обличчями деяких із понад 130 осіб, яких, на думку Ізраїлю, досі утримують ХАМАС у Газі, і закликаючи до їх негайного звільнення.

У п’ятницю Ізраїль знову відкрив пункт пропуску для надання допомоги в сектор Газа після того, як раніше схвалив «тимчасовий захід». Офіс Нетаньяху заявив після тижнів тиску, що допомогу буде дозволено доставляти безпосередньо в Газу через прикордонний пункт Керем Шалом.

Дві найбільші у світі судноплавні компанії, Maersk і Hapag-Lloyd, заявили, що призупиняють прохід через протоку Червоного моря, яка є життєво важливою для світової торгівлі, після атак єменських повстанців у цьому районі. Підтримувані Іраном хусити, які контролюють більшу частину Ємену, але не визнані міжнародним співтовариством, кажуть, що будуть атакувати кораблі, щоб чинити тиск на Ізраїль через війну в Газі.

Німецький авіаперевізник Lufthansa заявив, що відновить рейси до Тель-Авіва з 8 січня. У заяві, опублікованій у п’ятницю, Lufthansa сказала: «На першому етапі Lufthansa Airlines спочатку пропонуватиме чотири рейси на тиждень із Франкфурта та три рейси на тиждень із Мюнхена. Austrian Airlines планує вісім рейсів на тиждень, а SWISS – п’ять рейсів на тиждень».

Голова агентства ООН у справах палестинських біженців сказав Глобальному форуму біженців, що його продовжує шокувати «постійно зростаючий рівень дегуманізації» внаслідок триваючої гуманітарної кризи в Газі. Філіп Лаццаріні сказав: «Той факт, що люди можуть сміятися, підбадьорювати та знущатися над будь-яким типом протиправних дій, які ми спостерігаємо у цій війні, хоча насправді те, що відбувається в Газі, має обурювати будь-кого, має змусити нас переосмислити наші цінності».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: знайдено першого вбитого заручника, США наполягають на зниженні інтенсивності операцій

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version