Північна Корея запустила балістичну ракету в бік Японії, звинувативши США в плануванні ядерної війни

Північна Корея запустила неідентифіковану балістичну ракету в неділю, про що повідомили берегова охорона Японії та південнокорейські військові, одночасно з цим Пхеньян засудив військові демонстрації сили під проводом США як «підготовку до ядерної війни»
Північна Корея ще минулого року випробувала важку балістичну ракету Hwasong-17, "здатну вразити будь-яку точку США". Фото - KCNA

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, за даними Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракета була запущена в бік моря зі східного узбережжя Північної Кореї.

Приблизно через 20 хвилин після першого повідомлення про запуск японська берегова охорона заявила, що ракета вже впала. Швидше за все, вона впала поза межами виключної економічної зони Японії (EEZ), повідомив телеканал NTV.

Запуск ракети відбувся після попереджень офіційних осіб Сеулу та Токіо про те, що Північна Корея, яка має ядерну зброю, готується цього місяця випробувати ракету, включно з однією зі своїх міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) найбільшої дальності.

Уся діяльність Північної Кореї щодо балістичних ракет заборонена резолюціями Ради Безпеки ООН, хоча Пхеньян захищає їх як своє суверенне право на самооборону.

Менш ніж через півгодини після запуску північнокорейські державні ЗМІ оприлюднили заяву міністерства оборони, в якій відомство розкритикувало «військових гангстерів» у Сполучених Штатах і Південній Кореї за підвищення напруженості за допомогою навчань, демонстрації сили та в плануванні ядерної війни.

У заяві неназваного речника міністерства йдеться про прибуття американського атомного підводного човна USS Missouri до південнокорейського портового міста Пусан у неділю.

Збройні сили КНДР нейтралізують спробу США і їх васальних сил розпалити ядерну війну і таким чином надійно забезпечать мир і безпеку на Корейському півострові

– йдеться в заяві.

Речник також розкритикував Південну Корею та США за проведення другої зустрічі Консультативної ядерної групи у Вашингтоні в п’ятницю в рамках зусиль союзників щодо оптимізації планування війни та збільшення військової демонстрації сили як попередження Північній Кореї.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Північна Корея передала Росії балістичні ракети

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *