Потужний землетрус в Китаї: місцева влада назвала кількість загиблих та постраждалих (ФОТО)

Землетрус магнітудою 6,2 стався в ніч проти 19 грудня на північному заході Китаю
У Китаї внаслідок потужного землетрусу загинули щонайменше 118 людей. Фото - China Daily

Епіцентр землетрусу перебував у провінції Ганьсу. Сильні поштовхи відчувалися й у сусідній провінції Цінхай, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters.

землетрус в Китаї
У вівторок опівночі приблизно в 100 км на південний захід від китайського міста Ланьчжоу, поблизу прикордонного регіону Ганьсу-Цинхай, стався сильний землетрус. інфографіка – Reuters

За даними на ранок 19 грудня, які оголосила місцева влада, в Ганьсу внаслідок землетрусу загинули 105 людей, 397 отримали поранення (стан 16 постраждалих лікарі оцінювали як критичний). У Цинхаї загинули, за останніми даними, 13 людей, 182 постраждали.

Землетрус завдав значної шкоди інфраструктурі: порушено водопостачання, постачання електрики, зв’язок, пошкоджені дороги та інші об’єкти, повідомила місцева влада, не ставши поки що уточнювати подробиць.

землетрус в Китаї
Фото – China Daily

Проведення пошуково-рятувальної операції, до якої підключено кілька тисяч людей, ускладнюється погодними умовами. У низці постраждалих районів температура повітря вночі опускалася до мінус 14 градусів за Цельсієм. Через морози, відзначали китайські ЗМІ, 72-годинне вікно, під час якого потрібно встигнути врятувати тих, хто опинився під завалами, значно скорочується.

землетрус в Китаї
Фото – China Daily

На території Китаю розташовано кілька сейсмоактивних зон. Так, у провінції Ганьсу попередній землетрус магнітудою, що перевищує 5, було зафіксовано у 2019 році. У 2008 році в провінції Сичуань на півдні Китаю стався один із найбільш руйнівних у світі землетрусів, тоді загинули 87,5 тисяч людей, 375 тисяч постраждали.

Також раніше ми писали про те, що виверження вулкану в Ісландії може знищити ціле місто

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *