Війна в Ізраїлі: військова коаліція в Червоному морі, перехід до нової фази війни, заяви Остіна та Кемерона

Рада Безпеки ООН відклала до ранку вівторка голосування за запропоновану арабами резолюцію, яка закликає припинити військові дії в Газі, щоб забезпечити терміново необхідну допомогу
Ізраїльські солдати сидять на своїх бронемашинах поблизу кордону з Газою на півдні Ізраїлю. Фото - theguardian.com

Члени активізували свої переговори, щоб спробувати уникнути нового вето з боку Сполучених Штатів. Пауза полягала в тому, щоб дати більше часу, щоб задовольнити заперечення США щодо формулювання проекту резолюції.

Як повідомляє «Kreschatic», міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про початок багатонаціональної операції в Червоному морі після серії ракетних і безпілотних атак єменських хуситів. Остін під час поїздки до Бахрейну після переговорів у Тель-Авіві раніше в понеділок сказав, що країни-учасниці ініціативи під керівництвом США включають Великобританію, Бахрейн, Канаду, Францію, Італію, Нідерланди, Норвегію, Сейшельські острови та Іспанію.

Єменські хусити стоять за ще двома нападами на комерційне судно в південній частині Червоного моря, йдеться у заяві Центрального командування США (CENTCOM) у вівторок. Агентство Reuters повідомляє, що вартість доставки товарів до Ізраїлю морем зросла останніми днями, оскільки деякі контейнерні лінії припиняють роботу, а інші вводять додаткові збори.

BP припинила всі поставки нафти і газу через Червоне море після посилення атак на вантажні судна. Британська нафтова компанія заявила, що призупинила судноплавство в регіоні на невизначений термін, посилаючись на «погіршення ситуації з безпекою» на тлі напруженості на Близькому Сході. ВР стала першою нафтовою компанією, яка безпосередньо припинила власне судноплавство після того, як п’ять великих судноплавних компаній зупинили їхні судна, що проходять через води між Азією та Африкою, які з’єднують Азію та Європу.

Міністр оборони США Ллойд Остін у понеділок у Тель-Авіві провів переговори з офіційними особами Ізраїлю, включаючи прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху та його колегу з питань оборони Йоава Галланта. Дискусії були зосереджені на переході Ізраїлю від широкомасштабних повітряних і наземних операцій у секторі Газа до нової фази у війні, зосередженої на точному націлюванні на лідерів ХАМАС, сказав чиновник США.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Вашингтон все ще не нав’язує графік, незважаючи на міжнародні заклики до припинення вогню. «Це операція Ізраїлю. Я тут не для того, щоб диктувати терміни чи умови”, – сказав Остін.

Британський міністр закордонних справ Девід Кемерон закликатиме до посилення координації між союзниками для вирішення «відчайдушної» гуманітарної ситуації в Газі під час візиту до Парижа та Риму у вівторок, повідомили в його офісі.

Лідер Лейбористської партії Великої Британії Кейр Стармер приєднався до прем’єр-міністра Ріші Сунака у закликах до стійкого припинення вогню в Газі, оскільки політична риторика продовжує відходити від безумовної підтримки нападу Ізраїлю відповідно до кроків США та інших країн.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: знайдено найбільший тунель ХАМАС, США стурбовані ситуацією в Червоному морі, хакери паралізували АЗС в Ірані

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *