Будуть воювати, поки захоче Путін: в Росії пояснили, чому їх громадян мобілізують безстроково

Міноборони Росії заявило, що термін військової служби мобілізованих закінчиться лише після того, як президент РФ Володимир Путін підпише указ про завершення «часткової мобілізації»
Міноборони РФ вважає «недоцільним» обмежувати термін служби мобілізованих одним роком. Фото - росЗМІ

Про це йдеться у відповіді відомства на запит депутата петербурзьких законодавчих зборів Бориса Вишневського, повідомляє «Kreschatic».

Депутат пропонував обмежити термін служби мобілізованих одним роком.

Встановлення іншого терміну військової служби громадян РФ, призваних у рамках часткової мобілізації, вважається недоцільним

– йдеться в документі.

Вишневський розповів, що у жовтні до нього надійшло колективне звернення від дружин мобілізованих із Північно-Західного федерального округу. Вони просили внести зміни до законодавства та обмежити термін служби по мобілізації одним роком. Депутат звернувся до міністра оборони РФ Сергія Шойгу з проханням підтримати цю пропозицію.

Він нагадав, що зараз мобілізовані «служать фактично безстроково».

мобілізація в росії
Фото – росЗМІ

Так звану «часткову мобілізацію» було оголошено в Росії наприкінці вересня 2022 року. На початку листопада влада РФ заявила, що заходи щодо мобілізації завершено, але Володимир Путін не підписав відповідний указ.

Під час прямої лінії 14 грудня Путін заявив, що «на сьогоднішній день» потреби у новій хвилі мобілізації немає.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Кремлі рекомендували регіональним чиновникам «гасити грошима» протести дружин мобілізованих

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *