Війна в Ізраїлі: сторони готові до нового перемир`я, наземна операція «розшириться на додаткові райони» Сектора Газа

Лідер ХАМАС повинен прибути в Єгипет у середу для переговорів щодо нового припинення вогню в Газі після того, як Ізраїль заявив, що готовий погодитися на ще одну паузу в обмін на нових заручників
Ізраїльський солдат діє на фоні клубів диму в Газі. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», очікується, що голова ХАМАС, який базується в Катарі, Ісмаїл Ханія очолить делегацію «високого рівня» для переговорів з головою розвідки країни та іншими щодо «припинення агресії та війни, щоб підготувати угоду про звільнення полонених». Про це Agence France-Presse повідомило джерело, близьке до палестинського бойового угруповання.

Зростає міжнародний тиск щодо нового перемир’я, яке могло б збільшити гуманітарну допомогу постраждалій палестинській території. Рада Безпеки ООН має проголосувати в середу за резолюцію про термінове припинення вогню після того, як голосування було відкладено вдруге через повідомлення про розбіжності в уряді США.

Ізраїльські військові атакували військову структуру угруповання “Хезболла” після перехоплення шести ракет, запущених з Лівану у вівторок, повідомили військові. Вони також атакували загін, який здійснив стрілянину по ізраїльському військовому посту в прикордонній зоні Малкіа, в результаті чого двоє солдатів резерву отримали «середні поранення», заявив речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі.

Переговори між прем’єр-міністром Катару та керівниками ЦРУ та розвідувального агентства Моссад у понеділок були «позитивними», заявив катарський чиновник. Але, за його словами, найближчим часом не очікується угода щодо перемир’я, яке передбачає звільнення заручників.

Сполучені Штати розпочали багатонаціональну операцію із захисту торгівлі в Червоному морі, оскільки атаки підтримуваних Іраном єменських бойовиків змусили великі судноплавні компанії змінити маршрут, викликаючи побоювання щодо постійних перебоїв у світовій торгівлі. Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Великобританія, Бахрейн, Канада, Франція, Італія, Нідерланди, Норвегія, Сейшельські острови та Іспанія були серед країн, залучених до операції безпеки в Червоному морі, яка здійснюватиме спільне патрулювання в південній частині Червоного моря та прилеглій Аденській затоці.

війна в Ізраїлі
Фото – Israel Defense Forces

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що ізраїльська наземна операція «розшириться на додаткові райони» Сектора Газа. Вважається, що він мав на увазі центральну частину сектора Газа або південне місто Рафах.

Президент Міжнародного комітету Червоного Хреста наполягає на нейтралітеті організації та заявив, що критика ускладнює діяльність у війні Ізраїлю та Гази. Обидві сторони конфлікту звинуватили цю швейцарську організацію в тому, що вона не надає належної допомоги заручникам. Глава МКЧХ Мір’яна Сполярич-Еггер заявила в Женеві: «Тиск, який ми зазнаємо зараз у контексті Гази та Ізраїлю, набагато більший, ніж той, який ми зазнали рік тому через Україну та Росію».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: військова коаліція в Червоному морі, перехід до нової фази війни, заяви Остіна та Кемерона

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *