Путін буде продовжувати війну до перемоги: Жозеп Боррель зробив важливу заяву

Один з топ-дипломатів Євросоюзу Жозеп Боррель зробив заяву про те, що ймовірно, російський диктатор Путін має намір продовжувати війну в Україні до остаточної перемоги.
Виступ Жозепа Борреля в Пекінському університеті. Фото - bloomberg.com

Як інформує «Хрещатик» з посиланням на матеріал видання The Guardian, якому Боррель дав інтерв’ю, європеввввввввввввввввввввйський високопосадовець зробив заклик до більш активної підтримки України. Все через те, як рахує дипломат, що Путін не має наміру завершувати повномасштабну війну найближчим часом.  

За інформацією, яку надав європейський дипломат, в Україні на карту було поставлене існування Європейського Союзу. Саме тому, за словами Борреля, потрібно акцентувати увагу на ту небезпеку, «що виходить від великої держави» і яка загрожує європейській демократії.

Цитата із заяви Борреля:

Путін прийняв рішення продовжувати війну аж до самої остаточної перемоги. І успіх Російської Федерації напряму залежить від залучення на поле бою якомога більшої кількості живої сили.

І якщо нам не змінити якнайшвидше курс, якщо нам не мобілізувати всі наші можливості, це дасть можливість Путіну отримати перемогу у війні з Україною.

При цьому голова європейської дипломатії додав, що Путін не задовольниться «шматком України» і не дозволить решті території належати до Європейського Союзу. Окрім того, глава Кремля має розрахунок на те, що вибори в США створять вельми сприятливі для нього умови.

Саме тому наразі нам потрібно готуватися до конфлікту високої інтенсивності протягом тривалого часу. Путін буде воювати до остаточної перемоги, – підкреслив Боррель.

Наостанок європейський дипломат повторив, що Путін помилявся в розрахунках і силі своєї армії і сили українського опору та реакції Заходу на його дії.

Російська Федерація ніколи не була спроможна стати нацією Вона завжди була імперією, якою керував цар, а нині Путін. Це константа Росії, це її політична ідентичність і, як наслідок, загроза для її сусідів і особливо для нас, – сказав насамкінець Боррель.

Нагадаємо, раніше ми писали про пряму лінію та велику прес-конференцію, яку проводив Путін.

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *