Країнам Заходу наразі немає потреби доставляти винищувачі F-16 в Україну: Ігнат пояснив причину

Станом на зараз західним партнерам немає сенсу передавати Україні винищувачі F-16, тому що літаки будуть знаходитися під прицілом російських окупантів. До того ж, у нашої країни повинна бути стовідсоткова готовність до таких постачань.
Румунія урочисто відкриває центр підготовки пілотів реактивних літаків F-16 для союзників по НАТО та України. Фото - Lockheed Martin

Як пише “Хрещатик“, про це в ефірі “Радіо Свобода” заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зокрема його попросили прокоментувати інформацію західних експертів про те, що перші F-16 Україна отримає вже до кінця поточного року. У відповідь на це Юрій Ігнат нагадав, що у президента України Володимира Зеленського відбулася телефонна розмова з прем’єром Нідерландів Марком Рютте. Останній повідомив, що його країна підготує перші 18 винищувачів для доставки в Україну.

“Який сенс у постачанні сюди літаків? Щоб вони перебували тут під прицілом ворога? Необхідно, аби усе на 100 відсотків було готове: і інфраструктура, і льотчики, які в даний час перебувають на навчанні з інструкторами, а також інженерно-авіаційний склад”, – зауважив спікер ПС.

Водночас він додав, що інженери не тільки готуватимуть літаки, а ще будуть займатися озброєнням.

“Ми беремо літак саме для того, аби воювати на ньому, а не щоб він стояв. У зв’язку з цим авіаційне озброєння вимагає певних знань, аби налаштовувати та завдавати ним ударів”, – пояснив Ігнат.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Румунії розпочав роботу центр підготовки пілотів F-16.

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *