В Росії відновлює виробництво один з найбільших автовиробників в світі, який не працював з початку вторгнення

Завод Hyundai у Петербурзі (одне з найбільших автовиробництв у Росії) відновить роботу
Завод Hyundai у Санкт-Петербурзі вийде з режиму простою після новорічних свят. Фото - Hyundai

Про це повідомляє ТАРС із посиланням на прес-службу підприємства, інформує «Kreschatic».

Як пояснили у прес-службі, на січень «простий на заводі не продовжено». Режим простою, в якому завод знаходиться майже два роки, востаннє було оголошено до 31 грудня.

Побудований у 2010 році, завод Hyundai у Санкт-Петербурзі має вражаючу виробничу потужність на рівні 200 тисяч автомобілів щорічно. Це є одним із найбільших автовиробництв Росії, де виробляли такі моделі, як Hyundai Solaris, Hyundai Creta і Kia Rio.

Hyundai
Фото – ixbt.com

Нагадаємо, що завод припинив роботу в березні 2022 року, лише через кілька тижнів після початку повномасштабної війни в Україні. Причиною була заявлена «нестача комплектуючих через глобальні логістичні труднощі в постачаннях автокомпонентів».

На початку грудня 2023 року Hyundai Motor оголосила свої наміри продати завод, а компанія “Арт-Фінанс”, що належить голові автодилера “Авілон” Андрію Павловичу, була визначена як потенційний покупець. За звітами корейських ЗМІ, вартість угоди складатиме символічні 10 тисяч рублів. Угода дозволить Hyundai протягом двох років викупити завод назад. Корейська компанія підкреслює, що продовжить надавати післяпродажне обслуговування своїм клієнтам у Росії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Путін дозволив продаж російських активів Caterpillar екс-менеджерам Сбербанку

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *