Війна в Ізраїлі: армія готується до затяжної війни, нові атаки хуситів в Червоному морі, звинувачення в бік ООН

Ізраїльські військові заявили, що розширили свій наземний наступ у секторі Газа на табори біженців у центральній частині палестинської території
Ізраїльські солдати діють у секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Ізраїль веде «війну на багато фронтів», заявив його міністр оборони Йоав Галлант, натякаючи на військові операції на Близькому Сході, оскільки війна в Газі показала нові ознаки небезпечної регіональної ескалації.

Як повідомляє «Kreschatic», виступаючи в парламенті у вівторок, Галлант сказав, що Ізраїль «зазнає нападу з семи напрямків: Гази, Лівану, Сирії, Юдеї та Самарії (ізраїльський термін для Західного берега), Іраку, Ємену та Ірану».

Війна Ізраїлю з ХАМАС в Газі, ймовірно, триватиме ще багато місяців, заявив командувач ЦАХАЛ. Герці Галеві, начальник штабу Армії оборони Ізраїлю, заявив у вівторок, що його війська дістануть керівництво ХАМАС «незалежно від того, чи знадобиться це тиждень чи місяці».

Усі телекомунікаційні та інтернет-послуги були втрачені в секторі Газа, повідомив у вівторок палестинський постачальник телефонних послуг Paltel. У дописі в соціальних мережах компанія заявила, що її служби зазнали «повного збою», що сталося «через триваючий наступ».

Організація Об’єднаних Націй «серйозно стурбована» «продовженням бомбардування» центральної частини Гази ізраїльськими силами, заявив речник офісу ООН з прав людини. У своїй заяві Сейф Маганго закликав ізраїльські сили вжити всіх доступних заходів для захисту цивільних осіб і що атаки повинні відповідати принципам міжнародного гуманітарного права.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що дев’ятьох її солдатів було поранено протитанковою ракетою, випущеної ліванським угрупованням “Хезболла” у вівторок. Зазначається, що один із солдатів перебуває у «важкому стані». Ізраїльський військовий речник Даніель Хагарі звинуватив Хезболлу у «вчиненні військових злочинів шляхом невибіркових нападів».

Фото – AFP

Сігрід Кааг, колишня заступниця прем’єр-міністра Нідерландів і експерт з Близького Сходу, призначена координатором ООН з гуманітарної допомоги Газі. США привітали призначення Кааг. Очікується, що вона приступить до виконання своїх обов`язків 8 січня.

Військовий представник єменських хуситів заявив, що угруповання атакувало ракетами комерційне судно MSC United у Червоному морі після того, як воно відхилило три попереджувальні сигнали, а також атакувало південне ізраїльське місто Ейлат «та інші райони в окупованій Палестині».

Центральне командування США заявило, що США збили 12 безпілотників, три протикорабельні балістичні ракети та дві крилаті ракети, випущені хуситами в південній частині Червоного моря.

Біля посольства Ізраїлю в Нью-Делі у вівторок стався вибух. Жоден персонал не постраждав і не загинув під час інциденту, повідомила влада, додавши, що розслідування його причин триває. Ізраїль закликав своїх громадян в Індії, зокрема в Нью-Делі, бути обережними.

Ізраїль більше не надаватиме автоматичні візи співробітникам ООН, звинувативши глобальну організацію в «співучасті» в тактиці ХАМАС. Цей крок стався після того, як міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив у понеділок, що він доручив своєму міністерству не продовжувати візу співробітнику ООН в Ізраїлі.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: провал єгипетського мирного плану, розширення наземної операції, погрози Ірану та «лицемірна» ООН

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *