Вперше з початку повномасштабної війни: Міноборони РФ озвучило кількість контрактників в російській армії

Російське військове відомство вперше з початку повномасштабної війни в Україні повідомило, скільки людей служать в армії за контрактом
Російське МО назвало кількість контрактників в армії. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», контрактну службу в російській армії проходять понад 640 тисяч осіб, про що інформує РБК з посиланням на матеріали Міноборони РФ «Армія в цифрах – 2023».

14 грудня під час прямої лінії президент РФ Володимир Путін заявляв, що Міноборони проводить широку кампанію із залучення добровольців до армії. За його словами, у війська начебто набрали 486 тисяч військовослужбовців, хоча план складав 412 тисяч.

«Півтори тисячі щодня по всій країні, і потік наших чоловіків, які готові захищати інтереси батьківщини зі зброєю в руках, не скорочується», – говорив тоді Путін.

Також Путін сказав, що зараз на війні в Україні перебувають 244 тисячі військовослужбовців і запевнив, що потреби в новій хвилі мобілізації в країні немає.

російська армія
Фото – volynnews.com

1 грудня Путін підписав указ, згідно з яким штатна чисельність російської армії збільшується майже на 170 тисяч осіб. Згідно з указом, чисельність Збройних сил РФ складе 2209130 осіб, у тому числі 1320000 військовослужбовців. У Міноборони Росії заявили, що чисельність армії буде збільшена за рахунок «громадян, які виявляють бажання проходити військову службу за контрактом».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін буде продовжувати війну до перемоги: Жозеп Боррель зробив важливу заяву

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *