МЗС Франції звинуватило Росію в подіях в Бєлгороді: реакція Дмитра Медвєдєва

Зовнішньополітичне відомство Франції заявило, що в подіях, які відбулися в російському Бєлгороді, ва саме річ йде про вибухи та пожежу 30 грудня, винна сама влада РФ. Адже це є наслідком агресивних дій саме Росії, а не України. А Київ діє виключно з метою самооборони.
Фото - liga.net

Як інформує «Хрещатик», колишній президент Росії Дмитро Медвєдєв буквально «вибухнув», коментуючи таку заяву Франції.

Таким чином, відповідаючи на запитання про завдані нібито Україною «масовані удари із застосуванням касетних боєприпасів», в результаті чого в російському Бєлгороді загинули 25 осіб і ще більше сотні отримали поранення, представник МЗС Франції сказав під час брифінгу, третього січня, що «існує держава-агресор, Росія, яка здійснює стратегію терору, навмисне завдаючи ударів по життєво важливій цивільній інфраструктурі із порушенням міжнародного гуманітарного права, і є атакована держава Україна, яка діє з метою самооборони відповідно до статті 51 Статуту ООН».

Окрім того, в МЗС Франції підкреслили, що «у Росії є можливість покласти край цьому конфлікту і трагедіям для людей, за які вона несе абсолютну відповідальність».

Все, що потрібно зробити для цього – вивести власні війська з міжнародно визнаної української території. Це найбільш важлива умова для відновлення міцного миру та збереження міжнародного порядку, що грунтується на праві.

Отже сам Медвєдєв, коментуючи таку заяву Франції, підкреслив наступне:

 Нагадаємо, раніше ми вже писали про ракетні удари РФ по Україні.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *