В Держдепі США зробили заяву про військову допомогу Україні в майбутньому: якою вона буде

В Сполучених Штатах Америки розповіли, якою саме вони бачать майбутню військову допомогу для України. Але точно військове фінансування нашої держави Штатами не буде таким, яке було в 2022-2023 роках.
Фото - liga.net

Як інформує «Хрещатик», про це під час брифінгу заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер. В тому числі, за його словами, партнери України із Заходу прагнуть, щоб наша країна розбудувала власну військово-промислову базу.

Дослівно з заяви Метью Міллера:

Ми будемо і далі продовжувати надавати Україні підтримку. Це буде дійсно стільки, скільки буде потрібно. Це зовсім не означає, що ми продовжуватимемо підтримувати їх на тому ж рівні військового фінансування, що й у 2022 та 2023 роках.

Міллер зауважив, що США не вважають, що є потреба в продовженні підтримки на попередньому рівні, оскільки мета Вашингтону полягає в тому, щоб допомогти Києву стати на ноги, побудувавши власну військово-промислову базу таким чином, щоб Україна могла самостійно фінансувати, виробляти, а також закуповувати озброєння.

В цей же час Міллер додав:

Хоча наразі ми поки не на цьому шляху. Саме по цій причині дуже  важливо, щоб Конгрес ухвалив проект закону про додаткове фінансування, тому ми ще не досягли того рівня, коли Україна може себе захистити спираючись лише на власні сили.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що в США зробили заяву про захист судноплавства в Чорному морі.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *