Японія внесе до трастового фонду НАТО $37 млн. для виготовлення систем виявлення БПЛА в Україні

Японія має намір перерахувати до трастового фонду НАТО 37 мільйонів доларів на системи виявлення БПЛА на території України.
Фото - АрміяІНФОРМ

Як повідомляє “Хрещатик“, із такою заявою виступила очільниця міністерства закордонних справ Японії Йоко Камікава га спільній з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою прес-конференції у Києві.

Зокрема у ході спільної зустрічі прозвучав сигнал повітряної тривоги, через що співрозмовники вимушено спустилися до укриття, де продовжився брифінг. Вже там Камікава заявила, що поважає українців та підтримує їх.

Також політик підкреслила, що її країна займається активним просуванням підтримки України.

“У рамках нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести $37 мільйонів до трастового фонду НАТО з метою забезпечити системи виявлення безпілотних літальних апаратів”, – наголосила Йоко Камікава.

Водночас вона зауважила, що з метою допомогти Україні у проходженні суворої зими, Японія доставила до нашої країни п’ять мобільних газотурбінних генераторів, а також передала сім трансформаторів.

Ця допомога для України буде вкрай важлива, адже агресор доволі часто застосовує саме БПЛА для підступних ударів по нашій державі.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *