Війна в Ізраїлі: Блінкен продовжує тур по Близькому Сходу, Хезболла обстріляла ізраїльську авіабазу

Держсекретар США Ентоні Блінкен перебуває у своєму четвертому турі по Близькому Сходу після терактів ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня
Війська ЦАХАЛу діють у Газі 8 січня 2024 р. Фото - Israel Defense Forces

Виступаючи на прес-конференції після зустрічі з прем’єр-міністром Катару шейхом Мохаммедом бін Абдулрахманом аль-Тані, Блінкен сказав, що «цивільні палестинці повинні мати можливість повернутися додому, як тільки дозволять умови», і що «це конфлікт, який може легко метастазувати, викликаючи ще більше незахищеності та страждань».

Як повідомляє «Kreschatic», ізраїльські військові стверджують, що завершили свою місію зі знищення інфраструктури ХАМАС на півночі Гази та скоротили свої військові операції там, оскільки наступ тепер рухається на південь.

Міністерство закордонних справ Катару оприлюднило заяву після зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена з прем’єр-міністром Катару шейхом Мухаммедом бін Абдулрахманом аль-Тані в неділю. У заяві міністерства закордонних справ Катару зазначено, що Блінкен і аль-Тані обговорили варіанти припинення вогню, зняття обмежень, накладених на гуманітарну допомогу, і обговорили переговори щодо звільнення ув’язнених і останні події в регіоні.

Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Абу-Дабі в Об’єднаних Арабських Еміратах Фото – Reuters

Екрани аеропорту Бейрута були зламані в неділю за допомогою повідомлень, які демонстрували повідомлення проти Хезболли, повідомляє державне інформаційне агентство Лівану. Згідно з повідомленнями ліванських ЗМІ, повідомлення закликали Хезболлу не «втягувати країну у війну».

Ракетний обстріл Хезболли в суботу ввечері пошкодив стратегічну авіабазу на півночі Ізраїлю, підтвердили військові країни. Армія оборони Ізраїлю відмовилася коментувати масштаби збитків на авіабазі Маунт-Мерон, яка знаходиться менш ніж за 10 км від кордону з Ліваном.

Заступник директора БАПОР у Газі Скотт Андерсон поінформував про погіршення гуманітарної ситуації в Газі. У розмові з CNN Андерсон сказав: «Рівень голоду в Газі досить серйозний. Від Рафаха на північ стає тим гірше, чим далі на північ ви йдете».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: Блінкен хоче запобігти «нескінченному циклу насильства», військові заявили про демонтаж об`єктів ХАМАС на півночі Гази

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *