Китайський мільярдер виявився одним з найбільших власників землі в США

Громадянин Китаю, який розбагатів на онлайн-іграх, став одним із найбільших неамериканських власників землі в США
Чень Тяньцяо, який є засновником компанії онлайн-ігор Shanda Interactive, володіє 80 тисячами гектарів лісу в Орегоні. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, згідно з останнім рейтингом Land Report, Чень Тяньцяо володіє 198 000 акрів (80 127 гектарів) лісових угідь штату Орегон, що робить його 82-м за величиною власником нерухомості в країні.

Його майно в Орегоні робить його одним із найбільших індивідуальних власників американської землі негромадянами США. Лише родина Ірвінгів з Канади — № 6 у списку Land Report із понад 1,2 мільйона акрів лісу в штаті Мен — володіє більшою кількістю.

Іноземне володіння землею США — особливо землею, яка використовується для сільського господарства — стало делікатним політичним питанням в останні роки. Згідно з останніми даними Міністерства сільського господарства, станом на 2021 рік близько 40 мільйонів акрів американських сільськогосподарських угідь перебували у власності неамериканських компаній, причому підприємства з Китаю володіли еквівалентом 0,03% усіх сільськогосподарських угідь США.

Деякі законодавці наполягали на національних правилах, що обмежують іноземні інвестиції в американську сільськогосподарську власність. У липні Сенат проголосував за заборону продажу сільськогосподарських угідь понад певну площу або вартість людям або підприємствам з Китаю, Росії, Ірану та Північної Кореї, але врешті цей захід не був підписаний як закон. Майже половина всіх штатів має ті чи інші обмеження щодо іноземної власності.

земля
Фото – latifundist.com

Уродженець провінції Чжецзян, Чень заснував онлайн-ігорну компанію Shanda Interactive у 1999 році. За п’ять років вона стала однією з найбільших інтернет-компаній Китаю та була зареєстрована на Nasdaq у США. У 2012 році Чен закрив компанію та переніс штаб-квартиру своєї холдингової групи з Китаю до Сінгапуру.

Його інвестиції охоплюють державні та приватні акції, венчурний капітал і нерухомість. У 2016 році він і його дружина Кріссі Луо зробили початкову пожертву в розмірі 115 мільйонів доларів США на заснування Інституту нейронаук при Каліфорнійському технологічному інституті з метою покращення розуміння мозку.

Ультрабагаті інвестори, які шукають захист від інфляції, останніми роками все частіше цікавляться сільськогосподарськими угіддями та іншою сільською власністю. За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), середня вартість ріллі в США минулого року підскочила на 8,1% і з 2020 року зросла більш ніж на третину.

Прибуток зумовлений попитом на продовольство та високою інфляцією, а також інтересом до рідкісних об’єктів нерухомості, таких як класичні західні ранчо, які пропонують як відпочинок, так і потенціал повернення інвестицій.

Найбільшим землевласником країни є родина Еммерсонів, власники лісової імперії Sierra Pacific Industries, за якою йдуть мільярдери Джон Мелоун, Тед Тернер і Стен Кроенке.

Також раніше ми писали про те, що Китайські виробники ліків знищують рідких тварин, та використовують їх як інгредієнти своєї продукції

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *