Війна в Ізраїлі: найбільша лікарня Газі відновила роботу, ПАР звинувачує ізраїльських військових в геноциді

Лікарня Аль-Шіфа в Газі частково відновила роботу, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я, після того, як її представники прибули до закладу вперше за понад два тижні
Глава ВООЗ каже, що лікарня Шифа частково відновлює роботу після тижнів війни. Фото - twitter.com/DrTedros

Як повідомляє «Kreschatic», агентство охорони здоров’я ООН заявило, що воно та його партнери досягли лікарні на півночі сектора Газа в четвер, доставивши вкрай необхідне паливо та медичні засоби.

Команда повідомила, що «Аль-Шіфа», яка раніше була головною лікарнею Гази, (частково) відновила послуги

– пише голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус на X, колишній Twitter.

Зараз у лікарні працює 60 медичних працівників, хірургічне та медичне відділення на 40 ліжок, відділення невідкладної допомоги, чотири операційні, базова невідкладна акушерська та гінекологічна служба, а також обмежені лабораторні та радіологічні послуги.

Раніше цього місяця США отримали докази того, що ХАМАС і Палестинський ісламський джихад використовували госпіталь для управління силами та утримання деяких заручників, але в основному евакуювали комплекс до того, як туди увійшли ізраїльські війська.

Професор Малькольм Шоу, говорячи про природу звинувачень Південної Африки в геноциді проти палестинців у Газі, зазначає, що цивільне населення страждає під час усіх збройних конфліктів, «особливо коли сторона атакує мирних жителів і не турбується» про добробут цивільного населення на своїй стороні.

Не кожен конфлікт є геноцидом. Злочин геноциду в міжнародному праві та відповідно до Конвенції про геноцид є винятково зловмисним проявом і стоїть окремо серед порушень міжнародного права як абсолютне зло, злочин злочинів

– каже він.

війна в Ізраїлі
Британський юрист Малкольм Шоу на слуханнях в Міжнародному суді ООН у Гаазі, Нідерланди, у п’ятницю, 12 січня 2024 р. Фото – AP Photo

Військові дії Ізраїлю в секторі Газа є актами самооборони проти ХАМАС та «інших терористичних організацій», заявив юридичний радник МЗС Ізраїлю на відкритті другого дня слухань у Світовому суді в п’ятницю.

Радник Тал Беккер каже, що Південна Африка в четвер представила «дуже спотворену історію», оскільки звинуватила Ізраїль у вчиненні геноциду в Газі під час першого дня слухань справи, яку вона передала у вищий суд ООН.

Якщо і були акти геноциду, вони були вчинені проти Ізраїлю

– каже Беккер.

За його словами, Ізраїль зобов’язується дотримуватись закону під час війни, «але він робить це всупереч повній зневазі ХАМАС до закону».

Він стверджує, що «жахливі страждання» мирного населення, як ізраїльтян, так і палестинців, є результатом стратегії ХАМАС, тоді як вимоги Південної Африки до Ізраїлю припинити війну зроблять Ізраїль беззахисним.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: Нетаньяху розповів про майбутнє Гази, ООН прийняла нову резолюцію, загострення на кордоні з Ліваном

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *