Війна в Ізраїлі: чиновники відкидають звинувачення в геноциді, з Катаром досягнуто угоди про допомогу заручникам

Ізраїль звинуватив Південну Африку в представленні «глибоко викривленої» точки зору, яку «ледь можна відрізнити» від ХАМАС, коли вона представляла свої аргументи у Міжнародному суді в Гаазі щодо звинувачень у геноциді
Макет тунелю ХАМАС, побудованого на Площі заручників у Тель-Авіві, щоб привернути увагу до тяжкого становища полонених. Фото - Форум заручників і зниклих безвісти

Як повідомляє «Kreschatic», через день після того, як Південна Африка стверджувала, що Ізраїль вчинив акти геноциду в Газі з наміром «найвищого державного рівня», чиновники країни у п’ятницю заявили, що це «часткова та глибоко помилкова картина».

У п’ятницю в результаті ізраїльського бомбардування всі інтернет- і телекомунікаційні послуги в Газі були припинені, повідомив головний оператор Paltel. Товариство Червоного Півмісяця Палестини повідомило, що повністю втратило зв’язок зі своїми командами, які діяли в секторі Газа, щонайменше на три години.

Ізраїль домовився з Катаром про угоду, яка дозволить доставляти ліки заручникам, яких утримує ХАМАС у Секторі Газа, повідомили в офісі прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. Ліки будуть передані заручникам “найближчими днями”.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що ізраїльські війська в п’ятницю вбили трьох палестинців, які напали на єврейське поселення на окупованому Західному березі. У заяві ЦАХАЛу йдеться, що солдати ЦАХАЛу потрапили під вогонь під час патрулювання поселення Адора, приблизно за 20 км на захід від Хеврона на півдні Західного берега.

війна в Ізраїлі
Ізраїльські війська, що діють на Західному березі річки Йордан 13 січня 2024 року. Фото – Israel Defense Forces

Відповідно до звіту, агентство внутрішньої безпеки Ізраїлю Shin Bet попередило Нетаньяху про необхідність діяти, щоб запобігти неминучому вибуху насильства на окупованому Західному березі. За даними ізраїльських ЗМІ, подібні попередження зробили начальник штабу ЦАХАЛ та інші старші військові командири.

Ізраїль розкритикував офіс ООН з прав людини після того, як той оприлюднив заяву, присвячену 100-му дню конфлікту з ХАМАС у неділю, не закликаючи до звільнення заручників, утримуваних у Газі. «Заклик до припинення вогню без вимог звільнення наших заручників і роззброєння ХАМАСу є закликом до перемоги тероризму», — заявив представник Ізраїлю в ООН.

Гуманітарний офіс ООН заявив, що ізраїльська влада систематично відмовляла йому в доступі до північної частини Гази для доставки допомоги, і це значно перешкоджало гуманітарній операції там.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: найбільша лікарня Газі відновила роботу, ПАР звинувачує ізраїльських військових в геноциді

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *