Президент Ірану закликав Ердогана «обрізати життєво важливі шляхи» Ізраїлю

Президент Ірану Ібрагім Раїсі заявив, що конфлікт у Газі показує, що ООН та інші світові організації втратили свою ефективність, і закликав мусульманські країни та інші нації об’єднатися для нового «справедливого світового порядку»
Ібрагім Раїсі і Реджеп Таїп Ердоган на зустрічі в Туреччині. Фото – euronews.com

Як повідомляє «Kreschatic», звітуючи з Анкари в середу, де Раїсі зустрівся зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом, журналіст Al Jazeera сказала, що головним порядком денним зустрічі була війна Ізраїлю проти Гази.

Вона повідомляє, що Раїсі вимагає політичної та економічної ізоляції Ізраїлю, а також президент Ірану каже, що «перерізання життєвих шляхів» буде ефективним способом покласти край «гнобленню та вбивствам Ізраїлю». Ізраїль буде «переможеною стороною» у війні в Газі, додав він.

ердоган раїсі
Президент Ісламської Республіки Іран Ібрагім Раїсі та президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час переговорів в Анкарі 24.01.2024. Фото – Global Look Press

Повідомляючи про коментарі, зроблені на прес-конференції після зустрічі в середу, Al Jazeera пише, що Ердоган сказав присутнім, що вони обговорили припинення «нелюдських» атак Ізраїлю на Газу та необхідність справедливого та тривалого миру в регіоні.

Ми погодилися, що важливо утримуватися від кроків, які будуть надалі загрожувати безпеці та стабільності нашого регіону

– сказав він. Він також додав, що вони домовилися продовжувати співпрацю проти транскордонних загроз.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ердоган звинуватив Нетаньяху у геноциді та військових злочинах

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *