Міжнародний суд ухвалив рішення у справі щодо звинувачень Ізраїлю в геноциді палестинського народу

У п’ятницю Міжнародний суд зобов’язав Ізраїль запобігти актам геноциду проти палестинців і зробити більше для допомоги цивільному населенню, хоча він не віддав наказ про припинення вогню, як того вимагала Південна Африка
Судді Міжнародного суду ООН (МС) винесли рішення щодо надзвичайних заходів проти Ізраїлю після звинувачень Південної Африки в тому, що ізраїльська військова операція в Газі є геноцидом під керівництвом держави, Гаага, Нідерланди, 26 січня 2024 року. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, раніше цього місяця Південна Африка подала справу до Міжнародного суду ООН, вимагаючи вжити надзвичайних заходів для припинення бойових дій, у результаті яких загинули понад 26 000 палестинців.

ПАР звинуватила Ізраїль у геноциді під керівництвом держави під час наступу, розпочатого після того, як бойовики ХАМАС увірвалися в Ізраїль, убивши 1200 і викравши понад 240 людей.

У п’ятничному рішенні судді заявили, що Ізраїль повинен вжити всіх заходів, які від нього залежать, щоб запобігти вчиненню своїми військами геноциду, покарати та вжити заходів для покращення гуманітарної ситуації.

війна в ізраїлі
Міжнародний суд зобов’язує Ізраїль запобігати актам геноциду, але не наказує припинити вогонь. Фото – Reuters

Незважаючи на те, що Міжнародний суд не видав наказу про припинення вогню, він заявив, що не буде відкидати справу про геноцид, постановивши, що палестинці є захищеною групою відповідно до Конвенції про геноцид 1948 року. Він не прийняв рішення по суті звинувачень у геноциді.

Ізраїль назвав звинувачення Південної Африки неправдивими та «грубо спотвореними» та заявив, що докладає всіх зусиль, щоб уникнути жертв серед цивільного населення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Катар висунув звинувачення Нетаньяху, Білий дім нагадав про відповідальність за обстріли цивільного населення

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *